joi, 29 februarie, 2024

ALEGERI UCRAINA. Victorie URIASA pentru partidele PRO-EUROPENE

Distribuie:

Publicat:

Blocul Porosenko a obtinut 23% din voturi in alegerile parlamentare desfasurate duminica in Ucraina, iar aliatii fostului presedinte Viktor Ianukovici doar 7,6%, depasind astfel pragul minim necesar pentru accederea in parlament, releva primele sondaje la iesirea de la vot (exit-polls).

Astfel, formatiunea presedintelui Petro Porosenko si alte patru partide pro-occidentale, printre care si nationalistii, au obtinut impreuna aproape 70% din sufragii, conform anchetelor sociologice realizate de trei institute de sondarea opiniei publice la iesirea de la vot.

Frontul National, al premierului ucrainean Arseni Iateniuk, a obtinut 21,3% din sufragii, iar pe pozitia a treia s-a plasat miscarea Samopomich, cu 13,2% din voturi, conform anchetelor sociologice realizate de trei institute de sondarea opiniei publice la iesirea de la vot.

In parlament vor mai intra formatiunea fostului premier Iulia Timosenko, partidul nationalist Svoboda si Partidul Radical, al politicianului populist Oleh Liasko, fiecare obtinand in jur de 6% din voturi.

Principalul partid prorus, format din fosti aliati ai presedintelui Viktor Ianukovici, inlaturat de putere si marginalizat, va fi, de asemenea, prezent in Parlament cu aproape 8 la suta din voturi, potrivit aceleiasi surse.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img