duminică, 14 aprilie, 2024

ALERTĂ la Balea Lac: Zeci de persoane au rămas blocate în telecabină, la înălţime

Distribuie:

Publicat:

30 de persoane, între care cel puțin patru copii, sunt blocate, duminică, la înălțime, după ce telecabinele care fac legătura între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac s-au oprit pe traseu, transmite MEDIAFAX.

Potrivit șefului Salvamont Sibiu, Adrian David, incidentul va fi soluționat de angajații telecabinei.

UPDATE: Telecabina de la Bâlea a fost repornită şi cei 18 oameni aflaţi în ea sunt aşteptaţi să ajungă la capătul drumului, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Ramona Nistor. 

Potrivit sursei citate, un echipaj SMURD a fost trimis la faţa locului, pentru asigurarea asistenţei medicale, în cazul în care va fi necesar. 

Subprefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Marin, a precizat, pentru AGERPRES, că "a fost vorba despre o defecţiune tehnică care a fost remediată".

„Cabinele sunt blocate pe linie. Angajații de la telecabină intervin în zona superioră a traseului. Între persoanele din cabine se află și copii, unul de doar 8 luni. Nu a fost solicitat ajutorul salvamontiștilor”, a spus David.

În zonă a fost trimis și un echipaj SMURD, deoarece, în urma apelului la 112, au fost raportate persoane care au făcut atac de panică.

„Am trimis echipaj SMURD. Nu avem date despre ce s-a întâmplat, dar se pare că ar fi persoane cu atac de panică”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, col. Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu.

Potrivit acestuia, în telecabine ar fi blocate 30 de persoane.

Telecabinele nu fac transport foarte mare de persoane în timpul verii, deoarece Transfăgărășanul a fost deschis și se circulă rutier.

În luna aprilie, aproximativ 20 de persoane au rămas blocate timp de 30 de minute, în telecabina de la Bâlea Lac, care urcă la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, din cauza unei avarii. Nu au fost semnalate atunci probleme medicale.

Un accident mai grav a avut loc în mai 2017, când telecabinele s-au lovit de stații, iar șase persoane au fost rănite, din cauza unei probleme tehnice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img