sâmbătă, 25 mai, 2024

Fost ofiţer SRI, acuzaţii INCENDIARE: Instigatorii din Piaţa Victoriei – cetățeni care nu vorbeau limba romană

Distribuie:

Publicat:

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, consideră că violențele din Piața Victoriei reprezintă o operațiune pregătită să atace ordinea constituțională din țară și să dărâme Guvernul, fiind implicate și forțe „din afară”. Dragomir mai spune că instigările și violențele cu forțele de ordine vor continua.

„Ideea este foarte simplă și dacă lucrurile se vor clarifica în scurt timp, informațiile pe care le am eu sună așa: în grupurile din față și în grupurile de instigatori – informațiile care circulă sunt că se aflau și cetățeni care nu vorbeau limba română. Să audă toată țara că toată această operațiune numită mitingul diaspora a fost pregătită, organizată și planificată pentru a ataca ordinea constituțională din România și a dărâma Guvernul. Această operațiune implică inclusiv forțe din afară. Este datoria serviciilor de informații să informeze, să prevină și să sprijine autoritățile de aplicarea a legii în prinderii a acestora”, a declarat Daniel Dragomir, la Antena3, potrivit Mediafax.

Acesta a mai subliniat că se încearcă inducerea unor temeri în rândul forțelor de ordine, chestiune planificată cu mult înainte de ziua de 10 august, când au început protestele.

„Se încearcă pe diferite paliere, partide politice, dar și la cel mai înalt nivel în stat, să se creeze temeri și să se pună presiuni asupra forțelor de ordine și ale jandarmilor, lucrurile astea sunt făcute de luni bune, e un plan mult mai complex. Aspectele de ieri au fost doar un test, planul continuă în zilele următoare, de aceea au început proteste vineri, continuă sâmbătă și duminică și până săptămâna viitoare. După testul de ieri, informațiile pe care le am este că violențele vor continua, instigările vor continua și se are în vedere să se ajungă la violențe extreme cu forțele de ordine. Datoria noastră este să vină alături de forțele de ordine, să sprijine forțele de jandarmi și forțele armate în lupta mpotriva huliganilor care vor să distrugă democrația și ordinea constituțională din România. (…) Toată operațiunea diaspora e o operațiune de acoperire”, a mai spus Daniel Dragomir.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img