marți, 7 mai, 2024

Amenda usturatoare pentru reteaua de supermarketuri PROFI!

Distribuie:

Publicat:

Cunoscuta retea de magazine Profi, care are o politica de deschidere a punctelor de desfacere in zonele cele mai aglomerate ale oraselor si in interiorul cartierelor, a primit o sanctiune drastica la Iasi • Serviciul Control Urbanism din cadrul Primariei Iasi a amendat societatea care administreaza reteaua de supermarketuri pentru constructii ilegale • SC Profi Rom Food SRL a fost sanctionata pentru ca, la amenajarea unui sediu in zona Copou, a facut lucrari de construire fara sa solicite sau sa obtina vreo autorizatie in acest sens • Retailerul britanic detine numeroase puncte de desfacere la parterul blocurilor si al cladirilor din Iasi

Una dintre retelele de magazine, care detine printre cele mai multe puncte de desfacere in Iasi, a fost amendata de autoritati. Societatea Profi Rom Food SRL, care controleaza aproape 20 de supermarketuri din municipiul Iasi, majoritatea amenajate la parterul blocurilor de locuinte, a primit o sanctiune de la administratia publica locala pentru constructii ilegale.

Serviciul Control Urbanism din cadrul Politiei Locale Iasi a aplicat o amenda de nu mai putin de 5.000 lei catre SC Profi Rom Food SRL pentru ca, la amenajarea magazinului din Bulevardul Carol I, numarul 5, a facut lucrari de construire fara nicio autorizatie.

Mai precis, societatea a realizat o serie de modificari, distrugand peretii de rezistenta si recompartimentand practic complet spatiul respectiv. Faptul ca astfel de lucrari importante au fost realizate fara obtinerea niciunei autorizatii din partea Primariei Iasi, a atras atentia autoritatilor, care au realizat un control. Astfel, s-a descoperit faptul ca peretii de rezistenta ai cladirii au fost distrusi pentru reamenajarea spatiului comercial.

"Serviciul Control Urbanism din cadrul Politiei locale a aplicat catre SC Profi Rom Food SRL o amenda contraventionala in valoare de 5.000 de lei, pentru dezafectarea peretilor si recompartimentarea in vederea reamenajarii unui spatiu comercial, inclusiv in cazul firmei luminoase. S-a solicitat intrarea in legalitate prin obtinerea autorizatiei de construire sau sa fie adusa constructia la forma sa initiala", a declarat Daniel Ungureanu, purtator de cuvant al Politiei Locale Iasi.

Numeroase reclamatii ale iesenilor impotriva Profi

Dintre principalii retaileri de pe piata locala, SC Profi Rom Food SRL detine cele mai multe magazine, aproape 20 la numar, deschise in mai multe cartiere si zone aglomerate din Iasi. Numarul mare de clienti a atras si un numar mare de reclamatii depuse de ieseni la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor.

Ultimul control general realizat la reteaua de magazine Profi, de pe raza de activitate a Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Est (Iasi), s-a lasat cu 29 amenzi contraventionale in valoare totala de 12.100 de lei si 11 avertismente.

Comisarii au descoperit ca in unele magazine Profi exista practica comerciala incorecta, deoarece nu existau si produse de referinta cu preturile aferente. Comisarii au gasit la comercializare carne tocata, diferite sortimente fara mentiunea "origine UE sau afara UE" si carne de pasare refrigerata cu apa si sange in ambalaj.

Citeste si : Scandal cat casa la un magazin Profi din Iasi! O ieseanca a castigat o masina la concursul promovat de Pepe! Dupa ce a castigat, totul a luat-o razna! FOTO, VIDEO

De asemenea, comisarii au semnalat neinformarea completa si corecta a consumatorilor asupra elementelor de identificare si caracterizare ale produselor puse la rafturi, comercializare de produse neconforme si comercializare de produse inscriptionate cu "super oferta", fara a mentiona valabilitatea ofertei.
Reprezentantii SC Profi Rom Food SRL nu au oferit un punct de vedere pana la inchiderea editiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img