marți, 21 mai, 2024

Ancheta mare la un spital din Iasi. O asistenta medicala si directorul medical, in centrul unui scandal de proportii

Distribuie:

Publicat:

Mai multe paciente de la Maternitatea "Cuza Voda" din Iasi au depus reclamatie impotriva unei asistente medicale • Acestea sustin ca, pe timpul noptii, asistenta a avut un comportament inadecvat fata de ele • Directorul medical acuza ca ar fi jignit-o pe asistenta

Situatie tensionata la Maternitatea "Cuza Voda" din Iasi, cea mai mare unitate medicala de profil din tara. O asistenta medicala a ajuns in comisia de disciplina, dupa ce ar fi fost reclamata de mai multe paciente. Directorul medical a precizat ca M. P., asistenta medicala in Sectia neonatologie I, a fost suspendata pana la finalizarea anchetei.

Angajata maternitatii sustine ca nu este vinovata si spune ca a fost jignita de dr. Bogdan Doroftei, director medical la unitatea medicala mentionata. M.P. a precizat ca medicul Doroftei i-ar fi spus ca ar trebui sa-i faca o sectie de tigani.

Totul s-a petrecut pe tura de noapte, cand una dintre paciente i-a solicitat asistentei medicale sa se deplaseze la patul ei. M. P. sustine ca nu a mers imediat la pacienta, pentru ca se ocupa de un nou-nascut si a trecut ceva timp pana a ajuns la bolnava respectiva.

Pacienta a nascut un copil in urma unui tratament de fertilizare in vitro si dorea ca bebelusul sa beneficieze de toata atentia cuvenita. Pacienta a considerat ca nu a fost tratata corespunzator de catre asistenta medicala mentionata si a facut reclamatie. Tot asistenta medicala a precizat ca pacienta l-a informat pe dr. Bogdan Doroftei cu privire la ce s-a intamplat si directorul a decis ca aceasta sa nu mai faca ture si sa nu mai lucreze in zilele de sambata si duminica.

Asistenta medicala si-a luat concediu

Directorul medical al Maternitatii "Cuza Voda" din Iasi a declarat ca aceasta nu este singura reclamatie impotriva asistentei medicale. De asemenea, acesta sustine ca nici prin cap nu i-a trecut sa faca vreo afirmatie la etnia din care face parte asistenta medicala, rroma.

"Asistenta medicala Maria Palote are 5 plangeri inregistrate din partea unor paciente pentru comportament inadecvat. Nu am nimic cu aceasta asistenta medicala si nu este adevarat ca i-am spus sa mearga sa lucreze intr-o sectie de tigani. Pacientele au mentionat numele asistentei medicale in chestionarul de satisfactie pe care il completeaza la externare, o nominalizeaza pe ea. Toate pacientele au spus ca asistenta a avut un comportament inadecvat numai pe tura de noapte. Vom face o ancheta interna si asistenta medicala va fi chemata in comisia de disciplina. Membrii comisiei nu s-au intrunit, pentru ca asistenta medicala si-a luat concediu si nu s-a intors. Vreau sa ma lamuresc si eu ce s-a intamplat si daca a avut un comportament neadecvat fata de paciente. Membrii comisiei de disciplina vor decide daca asistenta medicala va fi sanctionata", a declarat dr. Bogdan Doroftei, director medical al Maternitatii "Cuza Voda" din Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img