Atenție la pătrunjel: Când poate fi toxic pentru organism

0
255

Pătrunjelul este planta aromatică folosită cel mai des în bucătărie pentru a da savoare preparatelor culinare. Numai că pătrunjelul poate deveni toxic în anumite condiții.

Pătrunjelul, plantă cu multiple beneficii

Grădina Botanică Wandsbek din Hamburg a întocmit clasamentul anual al celor mai periculoase plante și, spre surprinderea nimănui, acolo se află pătrunjelul. În ciuda acestui fapt, nu există niciun risc dacă se consumă frunzele.

Consumul de frunze de pătrunjel nu prezintă niciun pericol. Dimpotrivă, pătrunjelul este bun pentru dumneavoastră: conține multă vitamina C.

Frunzele de pătrunjel pe care le consumăm nu sunt periculoase. Problema constă în florile care se formează în al doilea an de viață al plantei. Semințele din flori sunt periculoase pentru că sunt bogate în apiol, un compus organic care provoacă contracții musculare.

Continaurea pe exquils.ro