duminică, 5 mai, 2024

Neurolog: Cele 7 reguli care mențin creierul în formă și luptă împotriva demenței

Distribuie:

Publicat:

Demența nu este o boală specifică, ci este mai degrabă un termen general care desemnează capacitatea redusă de a-și aminti, de a gândi sau de a lua decizii și care interferează cu activitățile zilnice.

Boala Alzheimer este cel mai frecvent tip de demență. Deși demența afectează mai ales adulții în vârstă, ea nu face parte din îmbătrânirea normală.

În calitate de cercetător în domeniul neuroștiințelor, Dr Marc Milstein a explicat care sunt cele șapte reguli stricte pe care trebuie să le respectăm pentru a ne menține creierul în formă și pentru a lupta împotriva demenței.

1. Mențineți sub control tensiunea arterială și nivelul colesterolului

Inima ta bate de aproximativ 115.000 de ori pe zi și, cu fiecare bătaie, trimite aproximativ 20% din oxigenul din corpul tău către creier.

Tensiunea arterială ridicată vă poate slăbi mușchiul inimii și este una dintre principalele cauze ale accidentelor vasculare cerebrale. În mod ideal, tensiunea arterială nu ar trebui să fie mai mare de 120/80.

Colesterolul este, de asemenea, esențial pentru sănătatea creierului și a sistemului nervos. Asociația Americană a Inimii recomandă să vă măsurați nivelul colesterolului la fiecare patru-șase ani.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img