miercuri, 29 mai, 2024

Atenție la rolul Potasiului în organism: Cum îți dai seama că suferi de deficit

Distribuie:

Publicat:

Potasiul este al treilea cel mai abundent mineral din organism. Potasiul ajută organismul să regleze lichidele, să trimită semnale nervoase și să regleze contracțiile musculare.

Aproximativ 98% din potasiul din corpul tău se găsește în celulele tale. Dintre acestea, 80% se găsesc în celulele musculare, în timp ce celelalte 20% se găsesc în oase, ficat și globule roșii. Odată ajuns în corpul tău, potasiul funcționează ca un electrolit.

Rol potasiu în organism

O dietă bogată în potasiu te poate ajuta la menținerea unui echilibru bun al lichidelor. Menținerea unui echilibru bun de lichide este importantă pentru o sănătate optimă. Echilibrul slab al lichidelor poate duce la deshidratare, care la rândul său afectează inima și rinichii, potrivit doc.ro.

Potasiul este important pentru sistemul nervos

Sistemul nervos transmite mesaje între creier și corp. Potasiul joacă un rol esențial în activarea impulsurilor nervoase în întregul sistem nervos. Impulsurile nervoase ajută la reglarea contracțiilor musculare, a bătăilor inimii, a reflexelor și a multor alte procese.

O scădere a nivelului de potasiu din sânge poate afecta capacitatea organismului de a genera un impuls nervos.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img