miercuri, 29 mai, 2024

ATENȚIE: Simptomele care îți spun că ai mușchii prea slabi

Distribuie:

Publicat:

Musculatura puternică vă poate reduce riscul de cădere și vă poate proteja împotriva rănilor. Dar cum îți dai seama că au mușchii prea slabi? Iată cele 3 simptome evidente:

Abdomenele numai pătrățele atrag cea mai mare atenție în reclamele pentru dispozitive de rezistență, iar talia groasă nu și-o dorește nimeni. Dar cum ne dăm seama că musculatura noastră nu e suficient de puternică? Ei bine, sunt mai multe simptome care-ți pot arăta că nu ai muchii suficient dezvoltați sau suficient de puternici.

Potrivit experților, primul simptom de slăbiciune a mușchilor de bază este o postură proastă, atât când stai în picioare, cât și când ești așezat, scrie dcmedical.ro. Alte semne sunt durerea de spate și slăbiciune musculară.

Postura proastă

Asociația Americană de Terapie Fizică spune că semnele unei posturi proaste includ aplecarea, capul înclinat sau aplecat înainte, umerii rotunjiți și arcuirea excesivă a spatelui inferior. Deci, curbele naturale ale corpului sunt exagerate. Opusul posturii proaste este o poziție care minimizează solicitarea articulațiilor și mușchilor.

Problema majorității adulților de vârstă mijlocie și în vârstă este dificultatea de a schimba vechile obiceiuri de postură. Cunoașterea lucrurilor care trebuie schimbate nu garantează că o persoană poate și face asta cu ușurință. Pentru ca acest lucru să se întâmple, mușchii de bază trebuie întăriți: adică cei de pe abdomen, spate, brațe și picioare.

Dureri frecvente în zona lombară

Un al doilea simptom al unei musculaturi slabe este durerea lombară. Când se pune presiune inutilă asupra vertebrelor și discurilor care formează coloana vertebrală, durerile de spate vă vor arăta că ceva nu este în regulă cu postura dvs. Aspectul coloanei va fi unul de curbură excesivă spre interior a coloanei vertebrale inferioare și extensia însoțitoare a stomacului/abdomenului (adică burta care se revarsă peste curea).

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img