Autoritățile din Taiwan califică drept ‘crude’ măsurile anti-COVID impuse de China

0
41

Autoritățile din Taiwan califică drept „crude" măsurile anti COVID impuse de China și spun că nu vor copia modelul, anunță Reuters.

Blocajele impuse de China pentru a controla răspândirea COVID-19 sunt „crude", iar Taiwanul nu va urma pașii acesteia, a declarat duminică premierul Su Tseng-chang.

După ce a controlat pandemia prin controale stricte la frontiere și carantine, Taiwanul se confruntă cu o creștere a numărului de infecții interne de la începutul acestui an, cu aproximativ 75.000 de infecții cauzate de varianta Omicron.

Dar, având în vedere că peste 99% dintre aceștia au simptome ușoare sau nu prezintă niciun simptom, că până în prezent au fost înregistrate câteva decese și că nivelul de vaccinare este ridicat, guvernul a luat măsuri pentru a relaxa restricțiile și pentru a redeschide treptat insula cu 23 de milioane de locuitori către lumea exterioară.

În schimb, vecinul gigant al Taiwanului, China, a impus restricții severe în Shanghai și a înăsprit controalele în capitala Beijing, potrivit Mediafax.ro.

Vorbind în timpul unei vizite la Centrul de control al bolilor din Taiwan, Su a declarat că măsurile de limitare a pandemiei au fost „lăudate de întreaga lume".

„Nu vom închide țara și orașele cu atâta cruzime ca în China. Avem un plan și există un ritm al acestuia", a spus premierul.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.