duminică, 26 mai, 2024

Avertismentul lui Orban privind cresterea pensiilor si salarilor – ‘Atacam la CCR demersurile PSD; Nu poti genera cheltuieli pentru care nu ai acoperire’

Distribuie:

Publicat:

Premierul României, Ludovic Orban, explică de ce creşterea pensiilor şi alocaţiilor se va face eşalonat, în mai mulţi paşi, pe o durată de aproape doi ani. Acesta arată că guvernul pe care îl conduce are toată intenţia de a mări pensiile şi alocaţiile dar că pentru asta trebuie analize riguroase care să asigure că există banii fizici în economia ţării.

Orban spune că alocaţiile se vor dubla în luna august, în cadrul acestor paşi financiari, iar despre pensii explică faptul că ele vor creşte etapizat.

"O dată  ce a fost adoptată OUG începând cu luna august se dublează alocaţiile. Următoarele creșteri vor fi în 2021. La 1 iulie 2022 alocaţiile vor fi deja duble. Totul se va face în paşi iar prima mărire va fi pe luna august.

Citește și: Cum a încercat 'vătaful' de la BAD a Jandarmeriei să pună 'bețe în roate' DIICOT – Spunea că RECUNOAȘTE tot dar declara doar formalități

Dacă PSDiştii o vor ţine în continuare pe această monedă cu dublarea alocaţiilor o vom ataca la CCR.

Nu poţi genera cheltuieli pentru care nu ai acoperire monetară.

Vom finaliza raportul semestrial privind starea financiară a României.

Vom analiya toate prognozele instituțiilor internaționale de profil şi vom fundamenta decizia de creştere a pensiilor.

Ele vor crește şi vor crește cu zece la sută.

În toată Uniunea nu se cresc pensii şi alocații. Cu toate acestea guvernul pe care îl conduc va face aceste majorări, dar vreau să asigur că şi vom putea susţine financiar aceste majorări", explică premierul Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img