joi, 18 aprilie, 2024

Record de noi cazuri in mai mult de trei saptamani in Iran – Cineastul Khosro Sinai, in varsta de 79 ani, a murit din cauza Covid-19

Distribuie:

Publicat:

Autorităţile iraniene au anunţat duminică că au înregistrat 2.685 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, un record de aproape o lună în Iran, care se confruntă cu o creştere a infecţiilor de la sfârşitul lui iunie, potrivit AFP, potrivit news.ro.

"Am pierdut din păcate 208 dintre dragii noştri compatrioţi afectaţi de virus" în cursul ultimelor 24 de ore, a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, bilanţul total al victimelor fiind de 17.190 în Iran.

Republica islamică se confruntă de la sfârşitul lunii iunie o creştere a mortalităţii zilnice cauzată de virus, ceea ce a obligat guvernul să reimpună purtarea măştii în spaţiile închise.

Potrivit lui Lari, situaţia este îngrijorătoareîn 25 din 31 de provincii din ţară, dintre care Qom (centru), primul focar al bolii în februarie, care "a cunoscut o creştere foarte mare a cazurilor de infecţie şi internare (în martie)".

 

Ministerul Sănătăţii "constată din nou o tendinţă crescută a cazurilor de spitalizări zilnice" în provincia Qom, a precizat Lari, afirmând că se teme de o creştere a epidemiei în această regiune.

Cele 2.685 de noi cazuri înregistrate de minister, totalizând 309.437 de pacienţi, ceea ce face din Iran cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de epidemie.

Pentru a stopa răspândirea bolii, Iranul a luat măsuri de restricţie, fără a impune vreodată izolarea sau carantina.

Potrivit publicaţiilor iraniene, Khosro Sinaï, 79 ans, cineast premiat la numeroase festivaluri oficiale iraniene şi internaţionale, a murit sâmbătă din cauza Covid-19.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img