marți, 7 mai, 2024

Bauturi care pot reduce tensiunea arteriala

Distribuie:

Publicat:

Atunci cand e vorba despre diminuarea hipertensiunii arteriale ne gandim adesea la reducerea consumului de sare, de calorii si de grasimi si, totodata, sa adaugam in dieta mai multe vegetale, fructe si  proteine provenite din carne slaba. Nu este gresit, insa putem adauga in lista si anumite bauturi.

Laptele degresat sau cu un continut redus de grasime ne furnizeaza necesarul de potasiu si calciu, elemente asociate cu o tensiune arteriala sanatoasa, mai ales daca este fortificat cu vitamina D, potrivit eatingwell.com. La persoanele sanatoase, arterele sunt elastice, ele se pot relaxa si ingusta pastrand fluxul sanguin in limite normale. Produsele lactate cu grasime contin niveluri semnificative de acid palmitic care blocheaza semnalul de relaxare a vaselor de sange, determinandu-le sa ramana contractate, presiunea sangelui fiind mai ridicata, a explicat dr. Estefanía Toledo, cadru didactic la Universitatea din Navarra, Spania, potrivit adevarul.ro.

Ceaiul de hibiscus poate scadea semnificativ presiunea din artere, mai ales atunci cand aceasta este usor crescuta, potrivit unui studiu din 2010, publicat in „ Journal of Nutrition“. Dr. Diane L. McKay, autoarea principala a studiului, este de parere ca antocianinele – pigmenti naturali – si alti antioxidanti din hibiscus concura la pastrarea sanatatii vaselor de sange. Sunt recomandate trei cani pe zi. Pentru a extrage intregul beneficiu din hibiscus infuzia trebuie tinuta sase minute inainte de a fi consumata. Sucul de afine are acelasi efect de reducere a hipertensiunii. Afinele sunt pline de antioxidanti care pastreaza arterele functionale si elastice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img