duminică, 28 aprilie, 2024

BOMBA ANULUI la Iasi! Veolia s-a folosit de contracte ilegale sa ia banii clientilor. Iesenii pot refuza sa mai plateasca facturile calculate eronat – GALERIE FOTO

Distribuie:

Publicat:

Veolia Energie a inceput rezilierea conventiilor individuale de plata pe care le are cu clientii din Iasi pe motiv ca acestea sunt ilegale, iar vreme de multi ani, mii de consumatori au fost facturati fara sa existe la mijloc un contract legal • Pentru a intra in legalitate, in ceea ce priveste intelegerile contractuale cu clientii, corporatia franceza a carei sefi sunt cercetati penal pentru acte de coruptie incearca sa transfere contractele la nivelul asociatiilor de proprietari • Numerosi presedinti si administratori de asociatie au refuzat facturile la plata pe motiv ca acestea sunt calculate eronat • Veolia Energie Iasi SA a deschis sute de procese impotriva clientilor individuali si a asociatiilor de proprietari, pe care incearca sa-i execute silit pentru ca au refuzat sa plateasca facturile calculate eronat ale francezilor de la Veolia

Iesenii s-au trezit la realitate si constientizeaza tot mai mult adevaratele intentii ale corporatiei Veolia in Iasi, adica exclusiv de profit financiar, iar asta indiferent de metodele folosite. La nivelul municipiului Iasi s-a inceput rezilierea conventiilor individuale de plata pe care Veolia Energie Iasi SA le are incheiate cu aproape 10.000 de familii si incearca transferul acestora pe asociatiile de proprietari.

Aceste lucruri sunt facute in mare secret la nivelul Veolia Energie Iasi pentru ca acest contract a fost ilegal pana acum, iar vreme de multi ani, cele aproape 10 mii de familii au platit facturi direct catre Veolia in baza unor contracte ilegale. Lucrurile nu au iesit tocmai asa cum si-au dorit sefii francezi ai companiei, iar asta mai ales ca numerosi presedinti si administratori de asociatii au refuzat facturile la plata pe motiv ca acestea sunt calculate eronat, iar asta pe buna dreptate.

Reprezentantii asociatiilor de proprietari sustin ca numeroase aspecte ce tin de contractul Veolia cu clientii din Iasi sunt ilegale, insa autoritatile nu intervin asa pentru protejarea cetateanului in fata marilor companii.

"Contractul pe care Veolia il foloseste la Iasi este ilegal. Veolia Energie a continuat sa mearga pe acelasi contract ca in vremea CET SA, asta desi s-a schimbat pana si Codul Civil de atunci. Grupul Asociatiilor de Proprietari si Locatari din Iasi a trimis la Veolia si la OPC reclamatii prin care am atras la atentie faptul ca acest contract este ilegal, insa cei de acolo nu au dat niciun raspuns, ne-au trimis la Primarie si au spus ca acolo sunt serviciile publice de utilitati. Noi am solicitat inclusiv ieftinirea gigacaloriei pentru ca este umflata. OPC Iasi, in loc sa protejeze consumatorul in fata furnizorului, tine partea privatilor de la Veolia, asa cum face si Primaria Iasi. Conventiile individuale sunt demontate de mult timp. O conventie individuala inseamna sa arate exact consumul meu, dar la nivelul Iasului nu se fac nici pe departe calculele si impartirile exacte la consumul de agent termic, deci nu sunt reale", a explicat ing. Dumitru Bucur, presedintele Asociatiei Grupul Asociatiilor de Proprietari si Locatari (AGAPL) Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img