sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Camera Deputatilor a validat mandatele a 326 din 329 de deputati

Distribuie:

Publicat:

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, mandatele a 326 din 329 de deputati, cu majoritate de voturi, urmand ca membri comisiei sa se reuneasca ulterior pentru a analiza cele trei dosare incomplete, USR anuntand in plen ca nu va vota raportul care prevede si validarea lui Liviu Dragnea.

Raportul Comisie de validare a fost aprobat cu 243 de voturi “pentru”, 30 “impotriva”, la sedinta de plen luand parte 273 de deputati.

Liderul USR, Nicuso Dan, a declarat, ca deputatii USR vor vota impotriva raportului Comisiei.

“USR va vota impotriva acestui raport, primul motiv este validarea mandatului domnului Liviu Dragnea”, a declarat Nicusor Dan, invocand Regulamentul Camerei Deputatilor.

Nicusor Dan a contestat si modul in care au fost aprobate dosarele pentru deputatii Roman, Cataniciu si Furtuna, sustinand ca in Comisia de validare au exista chestiuni legate de incompatibilitatea, iar membrii comisiei nu a putut sa vada toate actele .

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a anuntat ca PNL va vota raportul Comsiei pentru ca se propun votarea raportului in bloc, afirmand ca in Comisia de validare liberalii s-au opus validarii unor mandate.

“PNL va vota raportul comisiei de validare,dar simtimm nevoia sa facem o precizare, colegii nostri din comsie s-au opus la unele mandate, dar avand in vedere ca se propune votarea raportului in bloc am luat decizia sa votam”, a declarat Eugen Nicolaescu.

Florin Iordache a luat cuvantul pentru a prezenta numele deputatilor care au avut dosarele incomplete, afirmand ca membri comisiei vor analiaza ulterior dosarele acestora si ca transparenta procesului nu trebuie sa fie pusa la indoiala.

Deputatii care au avut dosarele incomplete au fost Cosma Andreea, Ursu Razvan Ion si Iarco Furic.

Partidele parlamentare, cu exceptia PNL, au anuntat la inceputul sedintei care vor fi liderii grupurilor si numarul de membri.

Grupul parlamentar PSD are 154 de membri si il va avea ca lider pe deputatul Eugen Nicolicea.

PNL a transmis plenului ca va anunta, in cursul zilei, numele liderului de grup, precizand ca din componenta grupului fac parte 69 de deputati.

Grupul ALDE are 20 de deputati si il va avea ca lider pe Constantin Avram.

Grupul UDMR are 21 de membri si il va avea ca lider Korodi Attila.

Grupul PMP are 18 deputati si il va avea ca lider pe Eugen Tomac.

Grupul minoritatilor nationale are 17 deputati si il va avea ca lider pe Varujan Pambuccian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img