marți, 26 septembrie, 2023

Ce a cumparat Laura Codruta Kovesi de 660.000 de lei

Distribuie:

Publicat:

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cumparat printr-o procedura de licitatie deschisa echipamente tehnice si IT, printre care se numara microfoane, minicamere si aparate de inregistrare, potrivit unui anunt publicat marti in SEAP.

In acest sens, DNA a atribuit cinci contracte, in valoare totala de 661.228 de lei, fara TVA, care vizeaza achizitia de “echipamente tehnice si IT – aparate de inregistrare, microfoane, minicamere, autovehicul, server, statii de analiza date, aplicatii software, subscriptii software”.

Trei contracte au fost atribuite pe 12 decembrie societatilor Chrome Computers SRL (valoarea totala finala de 60.828 de lei, fara TVA), Pro Sys SRL (184.150 de lei, fara TVA) si Pragma Computers SRL (72.200 de lei, fara TVA).

Un alt contract a fost atribuit pe 9 decembrie societatii Q-East Software SRL (36.100 de lei, fara TVA), iar altul, pe 6 decembrie, societatii Andyteh Concept SRL (307.950 de lei, fara TVA).

Conform anuntului de lansare a acestei licitatii, care a fost publicat pe 20 august in SEAP, printre echipamentele pe care DNA dorea sa le cumpere se numara minicamere video (3 minicamere video color digitale, high definition, tip 1, 3 minicamere video color digitale “button”, tip 2, 3 minicamere video color “night cam”, tip 3, si 3 minicamere video color “pinhole”, tip 4), un server de procesare de date pentru investigatii informatice, 3 statii de analiza date pentru investigatii informatice, un sistem de analiza materiale digitale, pungi Faraday – 100 de bucati, un autovehicul cu dotari speciale, si aplicatii de analiza date (o aplicatie de analiza relationala a datelor informatice prelevate de pe dispozitive mobile si o aplicatie de analiza si extragere a datelor din dispozitive mobile stocate in internet).

Principalele modalitati de finantare sunt: 80% fonduri nerambursabile si 20% bugetul de stat – proiect OLAF/2016/D1/028.

Durata contractelor este de patru luni de la data atribuirii lor, iar criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img