duminică, 3 martie, 2024

Carutasii si biciclistii,luati in colimatoriu de catre politistii vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Din situatia statistica a acestui an rezulta ca biciclistii si carutasii au fost implicati in peste 33 de accidente rutiere pe raza judetului Vaslui. Avand in vedere aceste aspecte, politistii rutieri vasluieni au desfasurat in aceasta saptamana actiuni pentru verificarea modului in care sunt respectate de catre acesti participanti la trafic normele rutiere.

    In ziua de joi, 8 mai, politistii Serviciului Rutier, Biroului Rutier Vaslui si posturilor de politie comunale din cadrul Sectiilor de Politie Rurala 1 si 2 Vaslui, au desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea nerespectarii normelor legale de catre biciclisti si conducatorii de vehicule cu tractiune animala. Aceasta a avut loc ca urmare a faptului ca abaterile comise de acesti participanti la trafic constituie principalele cauze generatoare de accidente de circulatie in judetul Vaslui. De asemenea, s-a urmarit depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a conducatorilor auto care incalca prevederile legale sau comit infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.
    Actiunea s-a desfasurat in prima partea a zilei pe raza comunelor Puscasi, Laza, Poienesti, Ivanesti, iar cea de-a doua, in comunele Tanacu, Muntenii de Sus, Feresti, Valeni, Solesti, Miclesti, Codaesti, Tacuta si Danesti.

    In urma verificarilor in trafic, politistii au constatat faptul ca 103 de conducatori de vehicule cu tractiune animala nu au respectat obligatiile ce le revin in conformitate cu prevederile Codului Rutier, fapt pentru care impotriva acestora au fost luate masuri de sanctionare contraventionala. Carutasii sanctionati nu purtau vesta reflectorizanta, nu aveau vehicule echipate si cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente sau se aflau sub influenta bauturilor alcoolice. Politistii au sanctionat si 12 biciclisti care nu au respectat normele rutiere pe timpul deplasarii pe drumurile publice.

    Politistii au constatat 2 infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice (conducere fara permis si conducerea unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta alcoolului) si au retinut 3 permise de conducere, in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, politistii au retras 4 certificate de inmatriculare.

    Politistii Serviciului Rutier au oprit pentru control un barbat care se deplasa pe un moped, pe D.J. 246 A, pe raza comunei Feresti. La verificarea in evidentele privind posesorii de permise de conducere, politistii au constatat ca T.Nicolae, de 57 ani, domiciliat in municipiul Vaslui, nu figureaza ca avand permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. In consecinta, pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

C.Georgel, de 38 ani, din municipiul Vaslui, a fost identificat de politisti din cadrul Biroului Rutier Vaslui, in timp ce conducea un autovehicul pe D.J. 244K, pe raza localitatii Muntenii de Sus, desi anterior consumase bauturi alcoolice. Barbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand valoarea de 1,55 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, unde i-au fost relevate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img