sâmbătă, 2 martie, 2024

Alte 361 de proiectile in stare de functionare, gasite in depozitul de munitie din apropierea municipiului HUSI

Distribuie:

Publicat:

Alte 361 de proiectile in stare de functionare au fost gasite, vineri, in urma sapaturilor, in depozitul de munitie descoperit de catre seful Postului de Politie Tatarani, in padurea Poiana Teiului, din apropierea municipiului Husi.

 Pirotehnistii vasluieni au descoperit, vineri, dupa o zi intreaga de sapaturi, 357 de proiectile perforante de calibru 76 mm, doua bombe de aruncator si doua proiectile de artilerie explozive.

“In cursul zilei de vineri, s-au facut patru transporturi de munitie din punctul unde au fost gasite pana la depozitul din Vaslui al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU). Lucrarile de asanare se desfasoara cu dificultate, avand in vedere ca trebuie mare atentie din partea pirotehnistilor in conditiile in care proiectilele sunt in stare de functionare”, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Potrivit acestuia, pirotehnistii vor relua sapaturile sambata dimineata, pentru a fi scoase la suprafata si alte elemente de munitie existente in depozitul descoperit in padurea de la Poiana Teiului.

Politistii si reprezentantii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Tatarani asigura paza depozitului de munitie pe parcursul noptii, pentru a preveni eventualele incidente.

Un depozit de munitie, cu sute de proiectile in stare de functionare, a fost descoperit de un politist, joi, intr-o padure din judetul Vaslui, pirotehnistii scotand la suprafata 160 de elemente de munitie.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii Urgenta (ISU) Vaslui, depozitul de munitie cu proiectile perforante de calibru 76 milimetri a fost descoperit de catre seful Postului de Politie Tatarani, in padurea Poiana Teiului, din apropierea municipiului Husi.

“In urma sapaturilor, specialistii au reusit sa scoata la suprafata peste 160 de proiectile care, desi provin din timpul celui de-al doilea razboi mondial si o parte sunt ruginite, sunt in stare de functionare, avand in vedere ca au incarcatura exploziva. Elementele de munitie au fost transportate la depozitul special al ISU, fiind facute doua transporturi din cauza numarului mare de proiectile”, declara, joi, purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Politistul a observat pe pamant un proiectil care, cel mai probabil, a aparut la suprafata in urma ploilor abundente din aceasta primavara. Alertati de catre agentul de politie, echipele de pirotehnisti ale ISU Vaslui au mers in zona pentru ridicarea elementelor de munitie.

Joi seara lucrarile au fost oprite, fiind reluate vineri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img