duminică, 26 mai, 2024

Ce se întamplă, cine este ministrul Energiei şi ce face? Pe piaţa de la Bucureşti, preţul energiei electrice pur şi simplu a explodat de ieri pană azi, ajungand la 450 de lei MWh, faţă de 200 de lei ziua anterioară

Distribuie:

Publicat:

Preţul spot al energiei a ajuns, în anumite intervale orare, la peste 450 de lei pe MWh, pentru ziua de mâine, arată datele publicate în timp real pe bursa de energie OPCOM. Media de tranzacţionare pentru ziua de mâine, pe Piaţa pentru Ziua Următoare, principala platformă de energie a bursei OPCOM, a ajuns la 345,4 lei/MWh, maximul anului.

Mai mult, de mâine Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă se va opri timp de 72 de ore, astfel că o altă sursă de energie ieftină va ieşI din piaţă, ceea ce va inflama din nou preţurile.

“Estimăm că durata opririi controlate va fi de 72 de ore. Oprirea controlată şi realizarea lucrărilor se vor efectua în deplină siguranţă şi în conformitate cu procedurile specifice ale centralei. SNN (Nuclearelectrica) va transmite un comunicat de presă la finalizarea lucrărilor şi reconectarea Unitatii 2 CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional”, a transmis producătorul de energie. 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img