marți, 30 aprilie, 2024

Ceaiul ideal pentru cardiaci: Scade tensiunea arterială și reglează bătăile inimii

Distribuie:

Publicat:

Ceai pentru tensiune mare. În unele locuri i se mai spune gherghin sau mãceș-alb. Pãducelul este un arbust spinos, care crește prin crânguri și pe lângã marginea pãdurilor. Se gãsește din regiunile de stepã unde formeazã tufișuri, pânã în zona de deal și chiar de munte.

Conține principii active ale florilor și frunzelor: acidul crategic – complex format din compuși triterpenici; acid cartegolic, neotergolic și acantolic; acid ursolic și oleanolic; derivați de naturã flavonoidicã; leucoantocianidinã, un hepatoxi flavonobiozid cu acțiune cardiotonicã, acid cefaleic, sorbitol, vitamina C; amine: trimetilamina și amilamina; ulei volatil ce conține aldehidã anisicã; taninuri de naturã catehicã, pectine.

Utilizare

Principii active ale fructelor: taninuri de naturã catehicã, vitaminele B1 și C, antociani, acizii: tartric, citric, ursolic, oxalic, nicotinic, clorogenic: sorbitol, colinã, acetilcolinã, glucozã, fructozã, pectine, cearã, substanþe minerale.

Acționeazã asupra aparatului cardiovascular și asupra sistemului nervos central, potrivit doctorulzilei.ro. Este vasodilatator coronarian și periferic, sedativ nervos și al sistemului cardiovascular, crește permeabilitatea vascularã, scade tensiunea arterialã.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img