vineri, 17 mai, 2024

Beneficiul maxim de care ai parte dacă mănânci proteine la micul dejun

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Waseda din Tokyo, Japonia pare să susțină zicala potrivit căreia „ești ceea ce mănânci”, cel puțin când vine vorba de proteine. Potrivit studiului, consumul de proteine la începutul zilei, mai degrabă decât la masa de seară, duce la o creștere musculară mai mare. Studiul citat a fost publicat în revista Cell Reports.

Proteinele sunt o parte esențială a unei diete sănătoase. Alimentele precum carnea, păsările de curte, nucile, fasolea și chiar anumite fructe și legume conțin tot ceea ce organismul are nevoie pentru a construi mușchii și pentru a susține creșterea sănătoasă. Cu toate acestea, studiul constată că organismul nostru metabolizează proteinele diferit în funcție de ceasul biologic intern – ritmul circadian.

Cercetătorii care studiază conceptul de „crononutriție” – sau importanța consumului de substanțe nutritive – au descoperit că șoarecii care consumă proteine dimineața au prezentat dimensiuni și funcții musculare mai crescute decât șoarecii care au consumat proteine noaptea. Echipa și-a confirmat rezultatele și la un grup de femei cu vârsta de peste 65 de ani, scrie doc.ro.

Viața și ritmul circadian

Corpul uman urmează de obicei același model natural de 24 de ore în fiecare zi. Acesta este ritmul circadian al corpului. Ritmul circadian influențează comportamentul celulelor și chimia corpului, afectând procese precum metabolismul, digestia și creșterea.

Nutriționistul și acupuncturistul certificat dr. Jerry Bailey, care nu a fost implicat în studiu, a explicat pentru Medical News Today de ce este important să respectăm ritmul circadian al corpului:

„Menținerea ciclului circadian de lumină naturală [și] întuneric este esențială atât pentru sănătatea pe termen scurt, cât și pentru cea pe termen lung. Vedem la cei care lucrează în ture sau schimburi, în special cei care au schimb de noapte, că sănătatea lor, hormonii și ciclurile circadiene sunt complet perturbate, ceea ce induce o stare de epuizare neurologică, hormonală și imunologică”.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img