sâmbătă, 4 mai, 2024

Ceaiurile pe care trebuie să le ai în casă: Te ajută în cazul unei digestii îngreunate sau în problemele cu fierea

Distribuie:

Publicat:

De mii de ani, oamenii consumă ceaiuri pentru a ajuta la tratarea problemelor digestive și pentru ameliorarea altor boli. O alimentație nepotrivită, mesele grele sau prea îmbelșugate, precum și lipsa mișcării, pot duce la îngreunarea digestiei.

S-a demonstrat că mai multe ceaiuri de plante ajută la greață, constipație, indigestie și multe altele. Din fericire, majoritatea sunt disponibile pe scară largă și sunt ușor de preparat.

Ceaiul de mentă

Este puțin cunoscut faptul că ceaiul de mentă, pe lângă gustul plăcut mentolat, este bogat în vitaminele A și C, fier, potasiu, calciu, fosfor și magneziu. De asemenea, menta conține antioxidanți care au rolul de a proteja celulele corpului de stresul oxidativ.

În plus, ceaiul de mentă este o soluție excelentă pentru indigestie, balonare și disconfort stomacal. Principalul ingredient activ al mentei este mentolul, iar acesta are efect antispasmodic, adică relaxează mușchii stomacali și asigură buna funcționare a fluxul biliar.

Iarna suntem predispuși la gripă și răceli, iar ceaiul de mentă ne poate ajuta și în acest sens. Mentolul acționează și ca anticongestionant, ameliorând simptomele de nas înfundat și dureri în gât, și calmând tusea productivă, potrivit doc.ro.

Menta nu conține teină, componentă specifică ceaiului negru, care ne dă energie,prin urmare ea poate fi consumată în orice moment al zilei. Ceaiul de mentă poate fi lăsat la infuzat între 5 și 10 minute, după gust. Se pot consuma până la 3 căni de ceai pe zi.

CITEȘTE ȘI: De ce te doare burta după ce mănânci: Când nu e vorba de indigestie

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este un remediu natural extrem de complex, utilizat cu precădere în medicina ayurvedică pentru diverse afecțiuni, și are proprietăți antioxidante, antibacteriene, antispasmodice și diuretice.

Ceaiul de ghimbir poate fi un remediu extrem de util în indigestie, deoarece are efect energizant și oferă suport digestiv. El este utilizat cu success și în curele de slăbire.

Pentru prepararea ceaiului de ghimbir este nevoie de un timp de infuzare între 3 și 5 minute. Lăsat mai mult, devine mai concentrat, iar iuțeala specifică plantei se va simți mai tare. De asemenea, nu este indicat să consumăm mai mult de 3 căni pe zi, deoarece ghimbirul are efect purgativ și poate genera neplăceri.

Ceaiul de anghinare

Anghinarea este un remediu natural pentru bila leneșă, problemă cu care mulți dintre noi se confruntă în timpul sărbătorilor. Ceaiul de anghinare ne poate ajuta și în acest sens, deoarece stimulează secrețiile pancreatice și intestinale și ameliorează fluxul biliar, însă proprietățile sale sunt multiple. Astfel, o cană de ceai de anghinare acționează ca antispasmodic intestinal, diuretic și antibacterian, fiind recomandată în cazuri de indigestie, gaze intestinale, stare de greață și/sau vărsături sau disconfort abdominal.

Ceaiul de anghinare se lasă la infuzat aproximativ 20 de minute și se bea, de preferat, pe stomacul gol, sau cu 30 de minute înaintea mesei. Puteam bea maxim 3 căni de ceai de anghinare pe zi. Depășirea limitei poate genera efecte adverse, precum diaree sau stare de greață. Ceaiul de anghinare nu este recomandat femeilor însărcinate.

Ceaiul de păpădie

Studiile efectuate pe animale au arătat că extractul de păpădie conține compuși care pot favoriza digestia prin stimularea contracțiilor musculare și promovarea fluxului de alimente din stomac către intestinul subțire.

Un studiu efectuat pe șobolani a constatat că extractul de păpădie a contribuit, de asemenea, la protejarea împotriva ulcerelor prin combaterea inflamației și prin scăderea producției de acid gastric.

Prin urmare, consumul de ceai de păpădie poate favoriza o digestie sănătoasă. Cu toate acestea, cercetările la oameni sunt limitate.

Pentru a face ceai de păpădie, pune la fiert 2 căni de flori de păpădie și 4 căni de apă. Adu amestecul la fierbere, apoi ia-l de pe foc și lasă-l să se infuzeze timp de 5-10 minute. Strecoară-l printr-o sită înainte de a-l bea.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img