miercuri, 6 decembrie, 2023

Cine sunt cei 14 candidati la alegerile prezidentiale

Distribuie:

Publicat:

Alegerile prezidentiale din 2 noiembrie vor stabili cine va fi viitorul presedinte al Romaniei. 14 candidati si-au depus candidaturile la Biroul Electoral Central pana la data limita prevazuta de lege, respectiv 23 septembrie, ora 24.00.

 Victor Viorel Ponta
(Alianta Electorala PSD-UNPR-PC) are 42 de ani si candideaza pentru prima data la presedintie.

 Klaus-Werner Iohannis
(Alianta Crestin-Liberala PNL-PDL) are 55 de ani. A fost primarul Sibiului din anul 2000 si candideaza la functia suprema in stat dupa ce fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a renuntat la candidatura.

 Elena Udrea
(Partidul Miscarea Populara) are 41 de ani, fiind cel mai tanar candidat la Presedintie. A fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului in cabinetul condus de Emil Boc. A demisionat din PDL dupa alegerea lui Vasile Blaga in functia de presedinte al partidului si a devenit lider PMP.

 Monica Luisa Macovei
are 55 de ani si candideaza independent. A fost ministru al Justitiei si a demisionat din PDL pentru a candida la alegerile prezidentiale.

 Calin Popescu Tariceanu
are 62 de ani si a fost premier al Romaniei. In prezent este presedintele Senatului, iar la functia suprema in stat candideaza independent.

 Teodor Melescanu
are 73 de ani si a fost director al Serviciului de Informatii Externe. Fost ministru de Externe, Melescanu candideaza ca independent la functia de presedinte.

 Dan Diaconescu
(Partidul Poporului – Dan Diaconescu) are 46 de ani, este ziarist, prezentator, fondator al televiziunilor OTV si DDTV. In 2010 a format Partidul Poporului.

 Kelemen Hunor
(UDMR) are 47 de ani si este ministru al Culturii si vicepremier in cabinetul condus de Victor Ponta.

 Szilagyi Zsolt
(Partidului Popular Maghiar din Transilvania) are 46 de ani. Din 2008, de cand a fost numit seful de campanie al candidatului Tokes Laszlo la alegerile europarlamentare din 2009, si pana in prezent este seful de cabinet al acestuia, la Bruxelles.

 Corneliu Vadim Tudor (PRM) are 65 de ani si candideaza pentru a cincea oara la alegerile prezidentiale. In anul 2000 a ajuns in turul doi al scrutinului, pe care l-a pierdut in fata lui Ion Iliescu.

 Constantin Rotaru
(Partidul Alternativa Socialista) are 59 de ani este om de afaceri. A candidat la alegerile parlamentare pentru Parlamentul European din 25 noiembrie 2007 si in 2009 a candidat la Presedintia Romaniei.

 William Branza (Partidul Ecologist Roman) are 42 de ani si este deputat.

 Mirel Mircea Amaritei
(Partidul Prodemo) este de profesie avocat si este liderul partidului Prodemo. Numele sau apare in dosarul privind insolventa Realitatea Media. Amaritei este acuzat ca, alaturi de Maricel Pacuraru si Sorin Ionut Barbu, a antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea.

 Gheorghe Funar
are 65 de ani si candideaza independent la functia de presedinte. A fost primar al orasului Cluj-Napoca si secretar general al Partidului Romania Mare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img