marți, 5 decembrie, 2023

Masuri pentru prevenirea fraudarii alegerilor prezidentiale decise in ultima sedinta a ACL Vaslui

Distribuie:

Publicat:

In ultima sedinta pregatitoare a turului I al alegerilor prezidentiale, desfasurata la sediul PNL Vaslui si prezidata de cei doi copresedinti – deputatul Florin Ciurariu si senatorul Dan Marian – s-au luat masuri clare pentru prevenirea fraudarii alegerilor in judetului Vaslui, precum si pentru securizarea voturilor pe care le va primi candidatul Klaus Iohannis.

„Avem semnale tot mai clare ca PSD se pregateste sa fraudeze alegerile. Cazul pe care ACL l-a semnalat la Iasi a fost prima tentativa asupra careia noi am atentionat public. La Iasi, listele cu propuneri de presedinti si loctiitori de sectii de votare trimise de primari au fost inlocuite cu girul prefectului cu liste de membri ai PSD. Aceeasi situatie se regaseste si in judetul Teleorman, judet condus de multi ani de PSD si aflat la discretia vicepremierului Liviu Dragnea. Pentru ca tragerea la sorti a presedintilor de sectii de votare sa fie corecta, ar fi trebuit ca numarul de persoane luate in calcul pentru procedura sa fie cu 10% mai mare decat numarul de sectii, prevede legea electorala. Apoi, intaietate la tragere au juristii, dar nici unul dintre cele doua criterii nu a fost respectat. In judetul Vaslui, nu stie nimeni cum a alcatuit prefectul lista cu propuneri de presedinti si loctiitori de sectii de votare. N-am aflat nici din presa sa fi fost vreo conferinta de presa pe aceasta tema. Nu stim daca in spatele lipsei de transparenta nu s-au facut si combinatii ilegale. Oricum, lipsa de transparenta suspicioneaza corectitudinea procesului electoral,, a precizat deputatul Florin Ciurariu, copresedinte ACL Vaslui”.

Sunt elemente evidente care arata ca procesul electoral va fi viciat de catre PSD in conditiile in care ceea ce s-a petrecut la Iasi si Teleorman poate fi generalizat la nivelul tuturor judetelor tarii. Este o situatie foarte grava, care indica intentia PSD de a se folosi de orice mijloace, inclusiv ilegale, pentru a-i asigura un rezultat favorabil lui Victor Ponta.

„La ultima sedinta de campanie de miercuri seara, impreuna cu colegii din Biroul Permanent Judetean al ACL Vaslui am stabilit cateva masuri concrete in vederea prevenirii fraudarii votului de duminica. Noi ne temem de furaciunile orchestrate de Dumitru Buzatu si PSD in judetul Vaslui. Stim foarte bine de ce este capabil acest domn. Scopul OUG 55/2014 nu a fost doar sa fure primari de la partidele de opozitie – PNL si PDL – ci si sa favorizeze furtul electoral. In comunele in care PSD are primari, se pot intampla multe lucruri necurate. Prin grija prefectului, si-au pus presedintii de sectii de votare, au propriul lor reprezentant – PSD si mai controleaza si pe altii. In aceasta situatie, este foarte usor sa corupi reprezentantii Opozitiei, inclusiv, pe cel al ACL. De exemplu, intr-o comuna ca Stefan cel Mare, la numararea voturilor, asa…la ceas de seara, intra primarul PSD in sectia de votare, cu un vin, cu un bacsis sau alte stimulente si toti cei din sectie devin complici. Si se pun baietii pe anulat voturi de la ceilalti competitori politici, in special de la Klaus Iohannis. Apoi, pe-o mana cu totii completeaza cum vor procesele verbale. Insa, noi le-am pregatit niste surprize baietilor care vor sa fraudeze alegerile duminica. Desi stim ca prin judete vor fi ofiteri DNA, SRI si de la alte servicii cu misiuni sa apere Constitutia, democratia si statul de drept in Romania, si noi vom actiona preventiv. Pe langa observatorii electorali de la ONG-uri si alti „observatori” veniti de la Bucuresti, vom avea si noi in comune observatorii nostri care sa monitorizeze eventualele transporturi cu votati, daca sunt cazuri de mita electorala, posibile infractiuni in proximitatea sau incinta sectiei de votare. Reprezentantii ACL din sectiile de votare au fost  instruiti ferm cu privire la respectarea legii. Le-am spus sa nu se lase ademeniti sau corupti de PSD. Trebuie sa aiba mare grija la procesul de votare, listele suplimentare, voturile anulate si procesele verbale intocmite dupa numaratoarea voturilor. Nu ne jucam de-a democratia. Si asa PSD si-a facut de cap in acest judet cat cuprinde. Acolo unde avem suspiciuni de comitere a unor infractiuni, anuntam BEJ-ul, Parchetul, DNA. Sa fie clar! Facem un apel catre toti romanii sa vina la urne pe 2 noiembrie, intrucat doar prin prezenta lor la vot se pot opune tentativelor de frauda ale PSD, care sunt iminente, a adaugat senatorul Dan MARIAN, copresedinte ACL Vaslui.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img