vineri, 17 mai, 2024

Ciorba de usturoi: de o suta de ori mai eficienta decat antibioticele!

Distribuie:

Publicat:

Ciorba de usturoi face parte din multe culturi traditionale, efectele sale benefice pentru sanatate fiind cunoscute in intreaga lume. Este folosita in general pentru tratarea gripei, racelii, dar si a norovirusului. In ultimii ani oamenii prefera tratamentele naturale impotriva acestor boli in detrimentul antibioticelor, mai ales datorita faptului ca virusii si bacteriile pot dezvolta imunitate impotriva medicamentelor conventionale.

Pe langa simptomele obisnuite, norovirusul se caracterizeaza prin voma, diaree, dureri de cap, febra si crampe stomacale. Usturoiul are proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice puternice si poate lupta chiar si cu tipurile de virusuri nou-aparute. Beneficiile usturoiului au fost dovedite de cercetarile efectuate de Washington University. Studiile au demonstrat ca usturoiul este de 100 de ori mai eficient decat 2 cele mai des prescrise antibiotice in asemenea cazuri. Puterea vindecatoare a usturoiului se datoreaza compusului natural, alicina, care intra in componenta sa.

Ciorba de usturoi

Este strict recomandabila includerea usturoiului in meniul dvs zilnic. Il puteti adauga in bucatele preferate sau amesteca cu ulei de masline, fie pur si simplu il puteti consuma cu paine. Astfel va veti imbunatati mult sistemul imunitar si va veti proteja de felurite boli.

Ingrediente:

— 50 de catei de usturoi
— 2 linguri de ulei de masline
— 2 cepe mari
— 2 linguri de unt

— 1 lingura de cimbru proaspat
— 6 pahare de bulion de pui
— 1 manunchi de diferite ierburi (patrunjel, cimbru, frunze de dafin), fie proaspete, fie uscate
— 3 pahare de pesmeti
— 1 pahar de smantana

Mod de preparare:
1. Pentru inceput incalziti cuptorul pana la 180 de grade. Curatiti cateii de usturoi si puneti-i pe o folie de aluminiu. 2 Stropiti-i apoi cu putin ulei de masline si coaceti-i timp de 1-1,5 ore. Apoi lasati usturoiul putin sa se raceasca.
2. In acelasi timp incalziti intr-o oala putin unt si doua linguri de ulei de masline. Taiati ceapa in cubulete si adaugati-o in oala.
3. Cand usturoiul este gata, faramitati-l cu o furculita si adaugati-l in amestec. In sfarsit puneti in oala verdeata si bulionul de pui.
4. Reduceti treptat focul la minim, adaugati pesmetii si fierbeti pana cand devin moi. Cu ajutorul unui mixer amestecati supa pana devine omogena, apoi adaugati dupa gust smantana, sare, piper si alte condimente preferate.
Preparati aceasta ciorba naturala imediat ce simtiti simptomele de gripa sau raceala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img