luni, 29 aprilie, 2024

Flagrant surpriza intr-un dosar de coruptie! Dupa ce a fost filmat in birou, a dat la pace cu politistii! S-a dus cu microfoane pe sub haine la prietenul sau!

Distribuie:

Publicat:

Pentru anchetatori, flagrantul a iesit ca la carte, reusind sa dovedeasca o serie de aspecte greu de probat in alte conditii • In momentul in care s-a vazut inconjurat de ofiterii de politie si a inteles ca toata scena anterioara a fost filmata, barbatul a acceptat sa-si toarne prietenul si sa-l inregistreze la randul lui • Practic, dupa ce ieseanul tocmai fusese inregistrat cand i-a dat spaga unui politist in numele unui prieten, a acceptat sa mearga la acest prieten si sa-l inregistreze la randul sau • Pe inregistrari a cazut tatal celui care trebuia sa-i cumpere cu adevarat bunavointa politistului • Procurorii i-au trimis in judecata acum pe toti trei: tanarul care i-a dat spaga politistului, tanarul care dorea sa-l cumpere pe politist, dar si pe tatal acestuia din urma, cel care a scos efectiv banii din buzunar

In urma cu cateva zile, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au decis trimiterea in judecata a trei barbati care au incercat sa cumpere un agent de politie din cadrul Postului de Politie Madarjac – Sectia 8 de Politie Rurala Letcani. Acestia au planuit sa-i ofere suma de 3.000 de lei agentului de politie care instrumenta un dosar penal impotriva unuia dintre ei.

Era vorba de un dosar in care se efectuau cercetari pentru dovedirea infractiunii de conducerea unui autovehicul fara a detine permis de conducere.

Dosarul a fost lucrat ca la carte de ofiterii din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Iasi, acestia reusind sa probeze o serie de fapte care de obicei raman nedovedite. Mai exact, nu a fost prins doar cel care i-a dat mita politistului, ci au fost descoperiti si cei pentru care trebuia oferita mita.

Vor fi judecati toti trei

Astfel, Viorel Leustean a fost trimis in judecata pentru dare de mita, iar cei pentru care a incercat sa-l cumpere pe politist au fost inculpati pentru trafic de influenta si cumparare de influenta. Constantin Onofrei si Cornel Onofrei sunt tata si fiu si sunt cei care l-au determinat pe Viorel Leustean sa mearga sa-i ofere banii agentului de politie.

Numai ca, agentul a formulat imediat denuntul la DGA, iar Leustean a fost prins in flagrant in timp ce oferea banii. Pentru ca s-a speriat foarte tare de interventia ofiterilor de combatere a coruptiei, Viorel Leustean a acceptat sa colaboreze cu oamenii legii in speranta ca va scapa fara sa fie arestat preventiv sau fara sa mai fie trimis in judecata.

In acest context, Viorel Leustean a acceptat sa poarte asupra lui dispozitive de inregistrare audio pentru a-si inregistra prietenul cu care se intelesese sa cumpere politistul. Astfel, a inregistrat exact momentul in care tatal lui Cornel Onofrei i-a oferit suma de 660 de euro, echivalentul celor 3.000 de lei oferiti politistului.

Practic, Leustean a mers si i-a dat politistului cei 3.000 de lei din banii lui, dupa care s-a dus la tatal tanarului care avea nevoie sa scape de dosarul penal privind conducerea fara permis, pentru a-si recupera "investitia". Numai ca, momentul in care Constantin Onofrei a dat banii a fost surprins clar de aparatura pe care o purta Leustean.

Detaliile oficiale oferite de anchetatori

Denuntul politistului a fost depus pe data de 26 aprilie 2018, dupa ce Viorel Leustean i-a propus suma de 3.000 de lei pentru a-l scapa de dosarul penal pe prietenul lui.

"Din denuntul formulat de catre politist la sediul DGA Iasi, in data de 26 aprilie 2018, rezulta ca L.V. l-a contactat pe agentul denuntator in cursul aceleiasi zile si i-a promis acestuia suma de 3.000 de lei in scopul de a dispune o solutie favorabila fata de prietenul sau O.C., care are calitatea de suspect intr-un dosar penal, fiind cercetat pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul fara a detine permis de conducere, fapta comisa in cursul anului 2017", au precizat ieri ofiterii din cadrul DGA Iasi.

Flagrantul a fost organizat pe data de 2 mai 2018, dupa cateva zile in care politistul a pregatit terenul pentru venirea mituitorului in biroul sau.

"In fapt, la data de 02.05.2018, echipa operativa comuna constituita din lucratori ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, a organizat si realizat actiunea de prindere in flagrant a cetateanului L.V. in timp ce oferea unui agent de politie din cadrul Postului de Politie Madarjac suma de 3.000 de lei, pentru ca acesta sa dispuna o solutie favorabila intr-un dosar penal in care un prieten al acestuia este urmarit penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul fara a detine permis de conducere", au mai explicat ofiterii DGA.

Dupa ce s-a realizat prinderea in flagrant a lui Leustean, a urmat partea si mai interesanta – a cazut tatal prietenului sau. "Ulterior, in aceeasi zi, inculpatul L.V. a fost dispus sa colaboreze cu organele de ancheta, fiind probat momentul operativ in care a primit de la inculpatul cumparator de influenta C.O, tatal lui O.C., suma de 660 de euro, echivalentul sumei de 3.000 de lei pe care L.V. a oferit-o politistului denuntator din fonduri proprii", au conchis oamenii legii. Sumele in discutie au fost puse sub sechestru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img