duminică, 26 mai, 2024

Circ spumos între USR și Virgil Popescu – Dă bir cu fugiții/ De șase luni de zile dovedesc că nu fug de răspundere

Distribuie:

Publicat:

Virgil Popescu „a patentat fuga de răspundere și dă din nou bir cu fugiții din Parlament”, declară deputatul USR Cristina Prună, după ce ministrul Energiei a transmis că nu se prezintă luni, la Ora Guvernului, în Legislativ.

„Virgil Popescu dă din nou bir cu fugiții din Parlament. USR cere ministrului Energiei să nu mai fugă de responsabilitatea funcției și să le explice românilor de ce i-a făcut mai dependenți de gazele rusești. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a refuzat din nou să vină în Parlament, la Ora Guvernului, programată de la ora 16,00, pentru a da explicații pe tema situației aprovizionării cu gaze și energie electrică”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Liderii USR amintesc că este pentru a doua oară când ministrul Energiei „refuză să vină în Parlament și să le explice românilor măsurile lipsite de logică și coerență adoptate prin care doar i-a făcut mai dependenți de gazele rusești, ultima fiind OUG de plafonare a prețurilor în funcție de consumul din anul trecut”.

„Virgil Popescu a patentat fuga de răspundere. Primul moment a fost moțiunea simplă, a urmat chemarea la ora ministrului unde s-a prevalat de programul încărcat. Acum din nou găseşte scuze să nu se prezinte în fața parlamentului. Mai aruncă un OUG care distruge piața de energie şi fuge domnul ministru. Săptămâna trecută anunța triumfalist măsurile pentru populație. astăzi că mi-a introdus tarif social la energie electrică. Consum sub 100 de kWh pe lună. Îmi e rușine de rușinea acestui ministru pentru aberațiile create. Mai mulți români vor ajunge în sărăcie energetică din cauza acestor măsuri discriminatorii. Români cu venituri modeste pedepsiți ca vor consuma peste 100 de kWh dar care nu au avut bani să investească în eficiență energetică. În acelaşi timp, acest OUG reprezintă lovitura de grație pentru investiții. Producătorii de gaze naturale sunt obligați să vândă la preț reglementat. Inclusiv pentru gazele din offshore. Asta ne pune în pericol exploatarea gazelor din Marea Neagră şi ne creşte dependența de gaze din import. Vrem securitate energetică dar tot ce face guvernul demonstrează contrariul. Românii au numai de suferit din cauza incompetenței Guvernului PSD-PNL”, a declarat deputatul USR Cristina Prună, vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților.

Grupul USR a depus, în Parlament, trei cereri de chemare a ministrului Energiei la „Ora Guvernului”, două fiind aprobate și „ambele neonorate” de Virgil Popescu și o moțiune simplă împotriva acestuia.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img