Cluburile de noapte din Barcelona au pierderi economice mari din cauza masurilor impuse de autoritati: ‘Sezonul de vara este pierdut’

0
49

Cluburile de noapte din Barcelona au pierderi economice mari din cauza măsurilor impuse de autorităţi, anunță MEDIAFAX.

Localurile ar putea să rămână închise şi după data de 22 august, conform AP.

Doar în Catalunya sunt 300 de cluburi, dar în total Spania are peste 3.700 de afaceri de noapte.

Circa 60% din sectorul afacerilor de noapte a rămas închis încă de la începutul pandemiei, iar pierderile estimate depăşesc 60 de milioane de euro.

Ramon Mas, proprietarul unuia dintre cele mai cunoscute cluburi, declară că afacerea lui va avea nevoie de cel puţin cinci ani ca să-şi revină.

„Sezonul de vară este pierdut. Vorbim despre un oraş ca Barcelona, care primeşte anual 19 milioane de turişti. Turismul a scăzut cu 97%. Hotelurile sunt închise. Se știe că sectorul turismului reprezintă 13% din PIB-ul Spaniei, dar cred că acum se va demonstra că procentul este mult mai mare”, spune acesta.

Luca Aviles este student şi consideră că închiderea cluburilor este ceva benefic.

„Cred că este normal să închidem cluburile de noapte. În Franţa, acestea au fost închise de la începutul pandemiei. Cred că închiderea ajută la reducerea răspândirii coronavirusului”, crede studentul.

Nu de aceeaşi părere este, însă, Sandresa Osmany, care lucrează în domeniu.

„Cred că este o prostie să închizi cluburile. Dacă ar fi să iei COVID, îl poţi lua de la metrou, de pe stradă, de pe plajă sau de oriunde. Este o prostie să se închidă sălile de sport şi cluburile de noapte, dar să poţi veni în continuare pe plajă. La fel de stupid este să vezi oameni înghesuiţi în metrou sau aeroport. Dacă ar fi să îl iei, îl iei oricum”, a spus aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.