Cod galben de vant si ploi in aproape toata tara

0
41

In cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente si mai intense in regiunile nordice, nord-estice, vestice si centrale, iar in a doua parte a zilei de marti (30 aprilie) si la inceputul noptii de marti spre miercuri (30 aprilie/01 mai) in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, precum si in Muntenia, Moldova si Dobrogea.

Potrivit ANM, in cursul zilei de 1 mai, vantul va avea local si temporar intensificari in majoritatea regiunilor, cu rafale in general intre 45 si 55 km/h.

In noaptea de marti spre miercuri (30 aprilie/01 mai) si la inceputul zilei de miercuri (1 mai) in Maramures, jumatatea de nord a Moldovei, Transilvaniei si Crisanei si local in zona de munte, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.