luni, 13 mai, 2024

Condimentul care funcționează ca un medicament: Are proprietăți anti-cancer și alungă infecțiile virale

Distribuie:

Publicat:

Oregano este considerat o plantă de bază în multe bucătării din întreaga lume. Are o aromă puternică, dar și gust așa vag dulceag. Poate fi găsit proaspăt, uscat sau sub formă de ulei și se spune că toate au beneficii semnificative pentru sănătate.

Deși este utilizat în mod obișnuit în cantități mici, oregano conține unele substanțe nutritive importante. Doar o linguriță de oregano uscat poate satisface aproximativ 8% din necesarul zilnic de vitamina K. Studiile au dezvăluit unele dintre beneficiile sale potențiale impresionante, de la combaterea bacteriilor până la reducerea inflamației.

6 beneficii ale oreganului asupra sănătății

Bogat în antioxidanți

Oreganul este bogat în antioxidanți, care sunt compuși care ajută la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi dăunători din organism. Acumularea de radicali liberi a fost legată de boli cronice, cum ar fi cancerul și bolile de inimă, potrivit helthline.com.

Uleiul esențial de oregano este în special bogat în carvacrol și timol, doi antioxidanți care pot ajuta la prevenirea deteriorării celulelor cauzate de radicalii liberi.

În combinație cu alte alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele, oregano ar putea oferi o doză consistentă de antioxidanți care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img