luni, 6 mai, 2024

Convoiul cu ajutoare pentru Republica Moldova a trecut prin Vama Albita – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In dimineata zilei de joi, 7 mai in jurul orei 09:00, convoiul format din 20 de autocamioane pline cu ajutoare medicale a tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei Albita cu directia Chisinau . 

 

Ajutorul in valoare de 16,5 milioane lei consta in jumatate de milion de masti de protectie,  50 de mii de combinezoane, medicamente și consumabile, destinate spitalelor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Transportul a pornit miercuri de la Bucuresti in prezenta lui Ludovic Orban, premierul Romaniei .

 

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza a fost parte a delegației moldovenești care a întâmpinat convoiul de 20 de camioane, încărcate cu ajutoare umanitare din România pentru cetățenii Republicii Moldova. La ora 10:10 a fost autorizată trecerea frontierei de stat a camioanelor, iar convoiul s-a deplasat spre Chișinău.

 

În contextul evenimentului, domnul Corneliu Groza a avut o întâlnire cu domnul Victor-Dumitru Mariniuc, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași. Ocazie în care șeful IGPF a transmite mesajul de recunoștință poporului român pentru susținerea cetățenilor Republicii Moldova în lupta cu infecția de tip Covid-19. „Ne bucurăm de o colaborare frumoasă între cele două state și acest fapt o demonstrează atât gestul nobil din partea României la care asistăm astăzi, cât și conlucrarea excelentă la frontiera comună. Sperăm că parteneriatul nostru existent la hotarul moldo-român să cunoască succese pe diferite segmente de activitate, dar și am încrederea că prin eforturi comune ne va reuși să trecem cu bine greutățile pe parcursul perioadei pandemice.” a menționat șeful IGPF.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img