duminică, 12 mai, 2024

Cu totii stim cat de greu se curata grasimea de pe geamul de la usa cuptorului. Iata o solutie simpla care elimina murdaria cu usurinta

Distribuie:

Publicat:

Dupa o zi in care am gatit mult, toate stim ce dezastru ramane in bucatarie. Vase murdare, plita murdara, iar daca ai pregatit ceva la cuptor, despre interiorul acestuia nici nu mai vorbim.

Indiferent despre ce ar fi vorba, de la grasime peste tot sau mancare arsa, si nu vrei sa folosesti produse toxice din comert, avem pentru tine o reteta de curatare bio, cu ingrediente simple pe care orice gospodina le are acasa. Daca in schimb nu ai acasa ingredientele acestei retete, le vei gasi usor in orice magazin.

Ai gatit ceva delicios pentru familia ta, dar acum cuptorul si geamul de la cuptor arata ingrozitor. Din cauza grasimii acumulate prin usa cuptorului nu se mai poate vedea nimic, insa avem pentru tine o solutie simpla si eficienta, usor de preparat.

Iata cum poti sa cureti usor geamul de la cuptor.

Pentru a prepara solutia ai nevoie de:

Apa

Bicarbonat de sodiu

Otet de mere

O carpa sau un prosop

Un vas mic

Un flacon cu pulverizator

Pasul 1. Pregateste cuptorul pentru curatare. Scoate grilajele si tavile din interior, sau orice mai ai inauntru.

Pasul 2. Amesteca intr-un mic recipient putina apa cu cateva linguri de bicarbonat, pana cand rezulta o pasta pe care o poti intinde usor in interiorul cuptorului.

Aplica usor peste tot, si nu te ingrijora daca pasta din apa si bicarbonat capata o culoare maronie: este din cauza contactului cu grasimea. Lasa pasta sa actioneze cat mai mult. Daca o lasi sa actioneze si peste noapte cu atat mai bine.

Apoi, umple cu otet un recipient cu pulverizator. Pulverizeaza pe toate suprafetele cuptorului, in special pe cele in care mai vezi bicarbonat de sodiu. Dupa ce solutia a actionat suficient, ia o carpa si sterge cu grija fiecare coltisor din cuptor.

Pasul 3. Pentru a curata geamul cuptorului ai nevoie de apa, bicarbonat si otet de mere. Prepara intr-un vas o pasta groasa din aceste trei ingrediente, pe care va trebui mai apoi sa o aplici pe geamul murdar. Las-o sa actioneze pentru aproximativ 30 de minute.

Dupa ce solutia a actionat, foloseste o carpa, o laveta sau un prosop pentru a sterge intreaga suprafata de sticlei.

Pasul 4. La final, porneste cuptorul pentru 15-20 de minute pentru a se usca atat interiorul acestuia cat si geamul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img