miercuri, 21 februarie, 2024

Cum sa economisesti apa in gospodarie. 10 metode rapide

Distribuie:

Publicat:

Daca te intrebi cum sa economisesti apa, citeste in continuare. Consumul de apa face rau si naturii, dar si buzunarului tau. Daca vrei sa mai economisesti, aceste sfaturi sunt pentru tine.

Iata cum sa economisesti apa in gospodarie si sa reduci costul facturii la apa.

Pastreaza apa

De regula, pana cand se incalzeste apa de dus, “arunci” o cantitate insemnata de apa. Poti pastra aceasta apa intr-o galeata, iar apoi o poti utiliza fie la toaleta, fie sa uzi florile.

Opreste robinetul

Atunci cand te speli pe dinti, nu e nevoie sa lasi apa sa curga. Opreste-l cat iti periezi dintii, apoi porneste-l cand trebuie sa te clatesti.

Acelasi lucru este valabil si cand te sapunesti, la dus sau cand te speli pe maini.

Repara scurgerile

Cel mai bine ar fi sa chemi un instalator daca ai probleme cu robinetele are iti curg. El va sti ce are de facut, iar tu vei risipi mai putina apa. Deci vei cheltui mai putin la facturi.

Refoloseste apa de la paste

Atunci cand fierbi pastele, nu arunca apa. O poti pastra, iar cand se raceste sa uzi plantele din gradina.

Umple masina de spalat vase

Daca utilizezi o masina de spalat vase, porneste-o doar cand este plina “ochi”. Altfel nu faci decat sa irosesti apa si sa arunci banii pe fereastra.

Apa de ploaie

Daca stai la curte, foloseste recipiente in care sa strangi apa de ploaie.O poti folosi la udatul gradinii, iar asta iti va reduce din costurile cu “irigatul”.

Atentie la apa de la WC

Intr-o gospodarie, cea mai mare cantitate de apa se foloseste la WC. Bazinele moderne au doua butoane pentru utilizare ecologica. Insa le poti “pacali si pe cele vechi”. Ce ai de facut? Pune in interiorul bazinului un recipient plin cu apa, astfel incat in bazin sa incapa mai putina apa. Atentie, NU opta pentru caramizi, pietre etc. Acestea pot eroda sau bloca bazinul toaletei.

Uda gradina dimineata

Vei folosi mai putina apa pentru ca pamantul este inca umed. Seara nu este o idee buna sa uzi intrucat cresc sansele aparitiei mucegaiului.

Umple chiuveta cu apa

Daca speli de mana este recomandat sa umpli chiuveta cu apa, sa speli vasele, sa cureti chiuveta, apoi sa o umpli din nou pentru a clati vasele.

Reutilizeaza apa de la masina de spalat

Cand speli rufe, poti reutiliza apa evacuata de la masina pentru toaleta de exemplu, sau pentru a spala pe jos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img