duminică, 28 aprilie, 2024

Cum te asiguri ca vei cumpara carne proaspata de sarbatori

Distribuie:

Publicat:

De sarbatori, fie ca alegeti sa pregatiti preparate din carne de pasare, vita sau porc, este important sa luati toate masurile pentru a va asigura ca achizitionati un produs proaspat, de calitate si care nu va pune sanatatea in pericol. Se apropie sarbatorile si achizitionarea catorva kilograme de carne prospata poate fi una din cele mai dificile sarcini. Cu toate ca autoritatile cresc numarul controalelor in piete si magazine, comerciantii se depasesc in inventarea tehnicilor prin care sa ascunda provenienta sau termenul de valabilitate al carnii, noteaza adevarul.ro. Reguli de care trebuie tinut cont atunci cand cumparati carne:

Carnea de pasare. Carnea si produsele de pasare ar trebui sa se simta reci la atingere. Nu cumparati produse care nu au fost depozitate la temperaturi corespunzatoare, scrie dougthecook.com Culoarea pielii de curcan Raw este alb-crem. Culoarea de sub piele ar trebui sa fie rozalie. Produsele cu piele trebuie sa fie curatate de pene, os, cartilaje, tendoane si vanatai. Alegeti pachetele care sunt infasurate strans si care nu au perforari. Asigurati-va ca ambalajele nu contin lichid excesiv, ceea ce poate indica o fluctuatie de temperatura sau o depozitare indelungata. 

Carnea de vita. Alegeti carnea de vita de o culoare rosu purpuriu. Rosu purpuriu este tipic carnii de vita ambalata in vid. Odata expusa la oxigen, carnea de vita va capata o culoare rosu aprins. Carnea de vita trece printr-o serie de modificari de culoare in timpul perioadei de valabilitate. Aceste schimbari sunt normale. Daca este vinetie, de nuanta gri ori de culoare inchisa, evitati sa o achizitionati. De asemenea, evita carnea cu grasime ingalbenita. Carnea nu trebuie sa se lipeasca de degete cand e pipaita. Carnea in care intra degetele, care e moale, e de proasta calitate. Carnea de vita tocata poate fi de un rosu aprins la suprafata, unde este expusa la oxigen, in timp ce interiorul ramane rosu purpuriu. Dupa o expunere prelungita la oxigen, aceasta capata o tenta maro.

Carnea de porc. Alegeti bucati de carne de porc de culoare roz, ferme la atingere, tari, cu fibrele dense, cu grasime alba sau roz-alb. Mare atentie si la miros, acesta fiind unul din principalii indicatori. Este indicat sa nu cumparati niciodata carne condimentata sau marinata, acesta fiind modul in care unii comercianti ascund mirosul carnii de proasta calitate sau chiar alterata. In cazul produsului care provine de la porci tineri, carnea este roz-albicioasa si are o consistenta moale, in timp ce la porcii batrani, carnea este de o culoare ceva mai inchisa.(A.M.)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img