Cum te pot otrăvi medicamentele: Detaliile care fac diferența și simptomele specifice

0
39

A lua medicamente fără prescripție medicală pare un act inofensiv, credem că nimic nu se poate întâmpla dacă este vorba de un medicament.

Totuși, dacă nu știm doza, frecvența acesteia sau dacă avem cu adevărat nevoie de ea, riscăm să suferim de otrăvire cu medicamente: 4 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată pentru a „taia” simptomele.

Poate credeți că este o exagerare, dar otrăvirea cu medicamente ar putea fi mortală. Potrivit specialiștilor de la institutul medical Mayo Clinic, multe medicamente pot fi otrăvitoare pentru organism doar atunci când sunt luate în concentrații sau doze prea mari, scrie doctorulzilei.ro.

Pentru a vă face o idee mai clară, chiar și paracetamolul, care este un analgezic și antipiretic și nu aveți nevoie de rețetă pentru a-l cumpăra de la farmacie, poate provoca intoxicații acute care, în cele mai bune cazuri, ajung la diferite grade de afectare a ficatului, descrie British Medical Journal.

Cum aș putea să mă otrăvesc cu medicamente?

Interacțiunea dintre mai multe medicamente

Consumul excesiv de medicamente

Scăderea capacității organismului de a elimina un medicament

Atunci când rinichii sau ficatul tău nu funcționează corespunzător, nu metabolizează substanțele medicamentoase la fel de repede, astfel încât acestea s-ar putea acumula în organism și pot provoca intoxicații.

Ochi! Organismul avertizează întotdeauna când ceva nu este în regulă, fiți atenți de îndată ce observați că apar simptome și notați-le într-un caiet în cazul în care trebuie să vă consultați la medic, deoarece tipul de intoxicație poate fi clasificat după cum urmează:

Intoxicație acută: simptomele apar în primele 24 de ore

Intoxicatia subacuta: simptomele apar dupa cateva zile

Intoxicații cronice: una dintre cele mai dificil de detectat, deoarece substanțele medicamentoase se acumulează în organism fără a prezenta simptome la început.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.