miercuri, 1 mai, 2024

Dan Diaconescu a fost ELIBERAT: Decizia e DEFINITIVA

Distribuie:

Publicat:

Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, ca omul de afaceri Dan Diaconescu sa fie eliberat conditionat din inchisoare, dupa ce acesta a executat efectiv la Penitenciarul Rahova aproape doi ani si opt luni din pedeapsa de cinci ani si sase luni inchisoare primita pentru santaj.

Decizia este definitiva, urmand ca Dan Diaconescu sa fie eliberat in cursul zilei de miercuri.

”Avand in vedere ca saptamana viitoare e Mos Nicolae, as vrea sa va rog sa ii faceti fetei mele acest cadou, de a avea tatal acasa”, a spus Diaconescu in instanta. Prima data, Judecatoria Sectorului 4 l-a pus in libertate, dar DNA a facut constestatie. Judecatoria Sectorului 4 a explicat motivele care i-au determinat pe magistrati sa admita cererea de eliberare a omului de afaceri Dan Diaconescu, sustinand ca in perioada petrecuta in inchisoare acesta s-a reeducat, iar in viitor poate reveni la viata normala, "parasind campul infractional".

"Exista premisele ca timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului si ca acesta, prin participarea activa la programele desfasurate in vederea pregatirii graduale pentru liberare, si-a format o atitudine corecta fata de valorile sociale, fata de ordinea de drept si fata de regulile de convietuire sociala, scopul preventiv si educativ al pedepsei fiind atins, iar functiile de exemplaritate si eliminare temporara ale pedepsei fiind indeplinite, astfel incat in viitor sa se incadreze intr-o viata normala, parasind campul infractional", arata Judecatoria Sectorului 4 in decizia de eliberare a lui Dan Diaconescu.

Potrivit magistratilor, din pedeapsa de 5 ani si 6 luni de inchisoare (2011 zile), Dan Diaconescu a executat 1500 zile, dintre care 186 pe baza recursului compensatoriu, iar 345 ca rezultat al muncii prestate. Din zilele considerate ca executate in urma muncii prestate, 150 zile se datoreaza celor cinci carti pe care le-a scris in detentie.

"Potrivit caracterizarii atasate la dosar, condamnatul a participat la activitatile de educatie si asistenta psihosociala. A fost inclus in programul de pregatire pentru liberare. A elaborat si publicat 5 lucrari stiintifice. A desfasurat activitati lucrative in interesul locului de detinere, din luna aprilie 2015 si pana in prezent. Nu a fost sanctionat disciplinar iar pentru munca prestata si pentru participarea la activitatile si programele de educatie si asistenta psihosociala a fost recompensat de 20 ori, de 12 ori cu suplimentarea dreptului la pachet si la vizita si de 8 ori cu permisiunea de iesire din penitenciar.Este important de retinut si faptul ca petentul nu este cunoscut cu antecedente penale", mai spun judecatorii.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV la data faptelor, Dorel Petru Parv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", si Ghezea Mitrus, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicatiei "Atac la persoana", au fost trimisi in judecata in octombrie 2010.

Procurorii au aratat, in rechizitoriu, ca in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat in mod repetat, atat in mod direct, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, difuzata de postul de televiziune OTV, cat si indirect, prin intermediul lui Dorel Parv, pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img