marți, 28 mai, 2024

Departamentul de Stat al SUA se DISTANȚEAZĂ de scrisoarea lui Rudolph Giuliani către Romania

Distribuie:

Publicat:

Cotidianul The Guardian a cerut o poziție a Departamentului de Stat al SUA, cu privire la scrisoarea în care Rudolph Giuliani critică România. Departamentul de Stat al SUA se distanțează clar de scrisoarea lui Giuliani și arată că aceasta a fost trimisă sub antetul firmei sale private de avocatură.

"Departamentul de Stat se distanţează de intervenţia lui Giuliani. Întrebaţi dacă US este de acord cu remarcile sale, un purtător de cuvânt a spus: "România până recent a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient. Încurajăm românii să continue pe această cale".

Epistola a fost scrisă sub antetul Giuliani Partners, firma sa privată de consultanță, și nu a menționat rolul de avocat personal al președintelui american.

Era neclar dacă scrisoarea a fost trimisă la îndemnul unei terțe părți. Mesajele ce au fost lăsate marţi pentru Giuliani și pentru compania lui nu au primit un răspuns imediat. Casa Albă nu a răspuns unei cereri pentru comentariu", notează jurnalista Sorina Matei, pe pagina personală de Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img