vineri, 19 aprilie, 2024

Duru cere retragerea licentei FC Dinamo de participare in cupele europene

Distribuie:

Publicat:

Directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a inaintat un raport Comisiei pentru acordarea licentei cluburilor in care a propus retragerea dreptului de participare in cupele europene, sezonul 2014/2015, a FC Dinamo, club care a cerut intrarea in insolventa.

 Potrivit frf.ro, presedintele comisiei a stabilit ca sedinta de analiza sa aiba loc, miercuri, de la ora 15.00.

Hotararea comisiei de fond poate fi atacata cu recurs in termen de cinci zile la Comisia de Apel pentru acordarea licentei.

Pe data de 30 mai 2014, termenul limita stabilit de UEFA, FRF va transmite lista cluburilor care au obtinut licenta de participare in competitiile europene, sezonul 2014/2015.

FC Dinamo a depus, marti, la Tribunalul Bucuresti, dosarul prin care solicita deschiderea procedurii de insolventa. Dosarul a fost inregistrat cu numarul 16020/3/2014 in numele societatii FC Dinamo 1948 SA, care administreaza clubul de fotbal din Liga I. Instanta va analiza cererea FC Dinamo la 28 mai si in cazul in care o va accepta va numi un administrator judiciar. Acesta din urma va intocmi tabelul preliminar de creante pana la un termen stabilit de Tribunalul Bucuresti.

FC Dinamo este al saselea club de Liga I care intra in insolventa in ultimii doi ani, dupa FC Rapid, Gloria Bistrita, Universitatea Cluj, Otelul Galati si FC Vaslui.

Conform legislatiei UEFA un club nu poate participa in cupele europene in perioada in care se afla in insolventa. UEFA permite inscrierea cluburilor in competitiile pe care le organizeaza dupa un an de la incheierea acestei proceduri.

Avand 56 de puncte dupa 33 de etape disputate, formatia condusa de Flavius Stoican va ocupa pozitia a patra in clasamentul Ligii I la finalul sezonului, loc care i-ar permite sa participe in turul doi preliminar al Ligii Europa, editia 2014-2015. Urmatoarea echipa in clasament care detine licenta pentru cupele europene este CFR Cluj, acum pe pozitia a cincea, cu 51 de puncte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img