sâmbătă, 20 aprilie, 2024

LPF: Liga I cu 14 echipe din sezonul 2015-2016

Distribuie:

Publicat:

Membrii Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal au votat, marti, in unanimitate, propunerea schimbarii sistemului competitional al Ligii I, din sezonul 2015-2016, intr-unul cu 14 echipe si cu sistem play-off si play-out, propunere ce urmeaza a fi analizata de Comitetul Executiv al FRF.

 Presedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, considera ca acest sistem ar reprezenta o concentrare de valori. “Am votat sa avem un campionat cu 14 echipe, sistem play-off, play-out. Va fi mai interesant pentru ca sunt tot 36 de partide si rezulta tot aceiasi bani si fiind mai putine echipe va fi o resursa financiara in plus din drepturile TV. 14 echipe inseamna o concentrare de valori si repetarea unor jocuri atractive, cum e Dinamo – Steaua sau Astra – Petrolul. Cu aceasta propunere a fost toata lumea de acord”, a declarat Anghelache.

Intrebat daca Federatia Romana de Fotbal va aproba propunerea LPF de schimbare a sistemului competitional, Anghelache a raspuns: “Da, domnul Burleanu a spus ca asteapta propunerea ligii. In Comitetul Executiv va fi discutata aceasta propunere a noastra. Nu pot sa fac speculatii ce va face presedfintele federatiei”.

In acest moment, Liga I se desfasoara dupa sistemul campionat cu 18 echipe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img