Economia bulgară a avut, în 2020, cele mai mici pierderi economice din UE cauzate de schimbările climatice

0
55

Bulgaria a fost statul UE care, în 2020, a avut cele mai mici pierderi economice pe cap de locuitor, cauzate de schimbările climatice (0,7 euro per locuitor), urmată de Slovenia şi Slovacia (ambele cu 4 euro per locuitor), conform estimărilor Agenţiei Europene de Mediu, republicate de Eurostat.

La polul pus se situează Grecia, cu 91 euro per locuitor, cele mai ridicate pierderi per locuitor din UE, urmată de Franţa (62 euro per locuitor) şi Irlanda (42 euro per locuitor). Media la nivelul UE a pierderile economice cauzate de schimbările climatice a fost de 27,1 euro per locuitor.

Potrivit Eurostat, schimbările climatice duc la fenomene meteo şi manifestări climatice extreme, care, la rândul lor, duc la pierderi economice. Astfel de manifestări, cum ar fi valurile de căldură, inundaţiile şi furtunile, au cauzat în ultimul deceniu pierderi economice de peste 145 miliarde de euro în Uniunea Europeană. În această perioadă, pierderile economice legate de climă au crescut cu aproape 2%, în ritm anual.

COntinuarea pe stiriesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.