sâmbătă, 25 mai, 2024

Şef al unui cartel mexican de droguri inhăţat de armata şi forţele de ordine – I se spunea Ciocanul şi a orchestrat violenţele din ultimii ani

Distribuie:

Publicat:

Armata şi forţele de securitate de stat din Mexic l-au capturat pe Jose Antonio Yepez, zis El Marro (Ciocanul), lider al unui cartel al drogurilor considerat vinovat de escaladarea violenţelor în ţară în ultimii ani, au anunţat duminică autorităţi mexicane citate de Reuters, potrivit Agerpres.

Yepez a fost prins în cursul unei operaţiuni desfăşurate în cursul dimineţii, au precizat guvernul federal de la Ciudad de Mexico şi autorităţile din statul Guanajuato din centrul Mexicului.

În Guanajuato, unul din principalele focare de violenţă a bandelor de infractori, El Marro conducea cartelul Santa Rosa de Lima, angajat într-un conflict sângeros pentru supremaţie cu cartelul Noua Generaţie din Jalisco.

Conform procuraturii generale din Guanajuato, odată cu Yepez au mai fost arestaţi încă cinci suspecţi. În aceeaşi operaţiune a fost salvată o afaceristă locală, care fusese răpită, şi a fost capturat un 'arsenal' de arme.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img