luni, 6 mai, 2024

Ei sunt cei mai fericiti deputati ca s-a votat modificarile la Codul penal! Vor scapa

Distribuie:

Publicat:

Coalitia PSD-ALDE a adoptat, la limita, modificarile la Codul Penal si, odata ce modificarile vor intra in vigoare, o pleiada de parlamentari vor beneficia de noile prevederi, in frunte cu Liviu Dragnea, informeaza Realitatea.

Iata lista celor care vor beneficia de modificarile Codului Penal:
Liviu Dragnea, presedinte Camera Deputatilor si PSD, se afla in fruntea listei. Condamnat recent la 3 ani si 6 luni de inchisoare, in prima instanta, in dosarul Bombonica, liderul social democratilor mai are o condamnare si in dosarul Referendumul. 2 ani cu suspendare a primit dupa ce procurorii l-au acuzat de fraudarea referendumului pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu, din 2012. In lupta lui pentru asa-zisul echilibru al justitiei, Dragnea a avut alaturi o intreaga armata. Catalin Radulescu, deputat PSD, zis si "deputatul mitraliera". El a fost condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia.

Lista posibililor beneficiari poate fi completata cu Mihnea Costoiu, senator PSD, trimis si el in judecata pentru abuz in serviciu in dosarul ,,Baza Cutezatorii”. Un alt dosar este legat de numele deputatului PSD Eugen Bejinariu, acuzat de abuz in serviciu. Si fostul ministru de externe Titus Corlatean s-a confruntat cu aceeasi acuzatie, in dosarul alegerilor prezidentiale din diaspora din 2014, cand mii de romani abia au reusit sa voteze in sectiile din strainatate.Paleta infractiunilor de care sunt suspectasi social-democratii e insa mai larga. Stefan Radu-Oprea, senator PSD si ministrul pentru Mediul de Afaceri, e trimis in judecata pentru evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani. Niculae Badalau, unul dintre cei mai influenti lideri PSD, e acuzat de trafic de influenta in dosarul ,,mafia carnii”, dar si de evaziune fiscala de 50 de milioane de euro. Nici Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, nu a fost ocolita de problemele cu legea. A fost trimisa in judecata pentru luare de mita si spalare de bani. Un alt ministru caruia ii pica bine schimbarile este Rovana Plumb. Ministrul delegat pentru Fonduri Europene a scapat de mana lunga a justitiei dupa ce colegii sai nu au avizat urmarirea penala. Ea era acuzata de complicitate la abuz in serviciu in dosarul ,,Belina”.

Nici ALDE nu duce lipsa de politicieni cu probleme penale. In capul listei sta Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului. Seful ALDE a fost achitat, in prima instanta, pentru marturie mincinoasa, in dosarul retrocedarii unor parti din padurile Baneasa si Snagov, in care sunt judecati Paul al Romaniei, Remus Truica, Tal Silberstein si Dan Andronic. Tariceanu a fost a fost acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului. Viorel Ilie, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, a fost acuzat de trucarea unui concurs de angajare la minister. A fost salvat de senatori de urmarirea penala care nu au admis cererea DNA. Ar mai fi de mentionat si Varujan Vosganian. Uns de o colega in plen cu mir in frunte, el a scapat de urmarirea penala in dosarul ,"Gaze ieftine", dupa ce a fost salvat de votul negativ al deputatilor. Deputatul PSD Mircea Draghici, secretar al Camerei Deputatilor, a fost achitat in prima instanta intr-un dosar in care este acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img