duminică, 14 aprilie, 2024

O noua campanie “Orase Curate” are loc in Barlad-FOTO

Distribuie:

Publicat:

În perioada 02 – 06 iulie 2018, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Garda Națională de Mediu, Primăria Barlad și Priscom, ECOTIC invită locuitorii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Punctele de colectare se afla in  :

– Esplanada Piata (zona Florariei)

– Piata Mica (str. Epureanu, nr. 40)

– Intersectii zona Confectii (program 09:00 – 11:00 si 15:00 – 17:00 luni – miercuri – vineri).

Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase, doritorii pot suna la numărul de telefon 0751 110 552. O echipă PRISCOM se va deplasa şi va ridica DEEE de la domiciliu în zilele de 02 si 04 iunie 2018.

„Încercăm să sensibilizăm locuitorii orașului Bârlad asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile,  prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice” afirmă Adrian Prisecaru, reprezentant al Priscom Bârlad.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și în prima parte a lui 2018, ECOTIC a desfășurat 31 de campanii care au informat aproximativ 320.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img