Euro a atins minimul ultimelor 20 de luni fata de dolar, dupa referendumul din Italia

0
47

Euro a coborat la cel mai mic nivel din ultimele 20 de luni in raport cu dolarul, in timpul tranzactiilor de luni, in urma referendumului din Italia.

Euro s-a depreciat puternic, astfel ca actiunile au scazut si obligatiunile au urcat, din cauza temerilor ca esecul referendumului din Italia va destabiliza tara si va incuraja miscarile nationaliste, transmite Bloomberg.

Premierul italian Matteo Renzi a anuntat ca va demisiona, dupa ce oponentii propunerilor sale de reducere a puterii Senatului au fost respinse de participantii la referendumul de duminica in proportie de aproape 60% fata de 40%.

Respingerea reformelor lui Renzi, care vizau simplificarea procesului legislativ in Italia, tara in care s-au succedat 63 de guverne dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, urmeaza votului soc din Marea Britanie pentru iesirea din Uniunea Europeana.

Pierderile au fost totusi limitate de victoria independentului Alexander Van der Bellen in alegerile prezidentiale din Austria, in fata nationalistului Norbert Hofer.

Astfel, euro a coborat cu 1,1%, la 1,0552 dolari pe unitate, la bursa din Tokyo, iar in timpul sedintei declinul a atins 1,5%.

Lira sterlina s-a depreciat cu 0,3%, din cauza neintelegerilor din guvernul britanic referitoare la negocierile pentru Brexit. Ministrul britanic de Externe Boris Johnson a refuzat sa sprijine propunerile unora dintre colegi, ca Marea Britanie sa contribuie finnciar la bugetul UE, pentru mentinerea accesului la piata unica.

In Europa, indicii bursieri au o evolutie negativa in timpul tranzactiilor electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.