duminică, 19 mai, 2024

Eurodeputatul Victor Negrescu a discutat cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, despre sprijinirea învăţământului din România

Distribuie:

Publicat:

Vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European, europarlamentarul Victor Negrescu, a discutat în această săptămână cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, despre modul în care Uniunea Europeană poate sprijini învăţământul din România grav afectat de pandemie şi despre dezvoltarea, în plan european, a unei agende pentru educaţie.

"Am expus vicepreşedintelui Comisiei Europene problemele întâmpinate de România în ceea ce înseamnă zona de educaţie în contextul impactului exercitat de pandemie. Am prezentat, pe zona de învăţământ, problematica abandonului şcolar şi aspectele ce ţin de impactul psihologic al pandemiei asupra copiilor, precum şi iniţiative ce pot fi dezvoltate pe zona de educaţie digitală. Am convenit cu domnul comisar o agendă comună şi demararea unor iniţiative concrete în aşa fel încât să dezvoltăm noi oportunităţi de finanţare şi să creştem rata de participare din partea beneficiarilor români. Tot în acest sens, am creionat o serie de iniţiative care să crească profilul educaţiei în plan european", a declarat eurodeputatul român, Victor Negrescu, co-preşedinte al Alianţei Europene pentru Educaţie.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a reiterat cu această ocazie sprijinul său pentru promovarea unei agende europene pentru educaţie convenind asupra necesităţii de a lansa în plan european măsuri ambiţioase care să crească calitatea învăţământului european, şi în mod particular, al celui din România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img