luni, 6 mai, 2024

Longboard vs. Skateboard: tot ce trebuie să știi

Distribuie:

Publicat:

Un longboard și un skateboard ar putea părea similare pentru un începător sau un neunoscător, însă diferențele sunt destul de evidente. Există chiar multe discuții despre care dintre cele două este mai distractiv și care este mai bun. Fie că îți dorești să cumperi unul pentru tine sau pentru copilul tău, trebuie să cunoști diferențele pentru a putea face alegerea perfectă. Iată mai jos tot ce trebuie să știi despre longboard și skateboard.

Originea skateboard-ului și a longboard-ului

Istoria skateboard-ului a început în anii 50, fiind o alternativă a surfing-ului. Un grup de surferi au decis să găsească o opțiune de a se bucura de zilele fără valuri și au creat prima generație de skateboard-uri prin aplicarea unor roți pe plăci din lemn. Primele skateboard-uri nu arătau deloc ca cele din ziua de azi, dar cu timpul au fost perfecționate și au ajuns la forma pe care o au azi.Loangboard-ul a apărut mult mai târziu și a devenit popular în ultimele decenii.

Skateboard-urile nu au putut niciodată să reproducă senzația oferită de surfing, asta pentru că design-ul lor nu era deloc asemănător unei plăci de surf. Anii 90 au fost cei în care cultura longboard a explodat, fiind mult mai aproape ca și senzație de cea oferită de surfing. Ideea principală era de a păstra forma plăcii de surf și de a adăuga roți flexibile și moi pentru a recrea senzația pe care surferii o au pe valuri. Și, deși un longboard nu este la fel de lung ca o placă de surf, design-ul este aproape identic. A devenit mult mai popular datorită faptului că sunt mult mai versatile și pot fi utilizate pe diferite tipuri de teren.

Mărimea și forma

Un longboard este, în majoritatea cazurilor, mai lung decât un skateboard. Au, în medie, între 85 și 150 de centimetri lungime și 23-25 de centimetri lățime, în timp ce un skateboard are între 70 și 80 de centimetri lungime și 17-25 de centimetri lățime. Este tocmai mărimea cea care face un longboard mult mai stabil, fiind perfect pentru începători.

În ceea ce privește forma, un skateboard poate avea design-uri diferite, dar forma rămâne constantă. Capetele sunt curbate în sus, ceea ce oferă posibiliteatea skater-ilor să facă diverse trucuri și mișcări. Un longboard, pe de-altă parte, au capetele lungi și înguste și vin într-o diversitate de forme și mărimi ce oferă experiențe diferite.

Roțile

De obicei, un longboard are roți mai mari și mai moi față de un skateboard convențional, ceea ce înseamnă că sunt mai rapide și absorb mai bine șocurile, fiind perfecte pentru diferite tipuri de teren.Skateboard-ul are roți mai mici, care îl fac mai ușor de controlat din punct de vedere al vitezei, iar datorită lor este mul mai ușor să faci trick-uri.

Echilibrul

Pentru că un longboard este mai lung și mai lat, automat va fi mai ușor să vă echilibrați pe el, iar acest lucru înseamnă că veți avea nevoie de abilități de echilibru mai bune în cazul unui skateboard. Un longboard oferă mai mult spațiu și confort pentru cei ce au talpa mai mare. Trebuie să luați și acest lucru în considerare  înainte de a decide dacă veți achiziționa un longboard sau un skateboard.

Trucuri și mișcări

În comparație cu un longboard, un skateboard este mult mai potrivit pentru trucuri și diverse mișcări. Datorită mărimii și formei sale, skateboard-ul este mai potrivit pentru parcuri de skate cu rampe și diverse bări. De asemenea, sunt mult mai ușor de cărat spre deosebire de longboard-uri. Cu toate acestea, un longboard este mai potrivit pentru crusing, plimbări lungi prin oraș, pentru că este mult mai confortabil.

Acum că cunoști majoritatea diferențelor dintre longboard și skateboard poți face alegerea potrivită. Ține cont de nevoile tale și de ceea ce cauți când alegi. Dacă vrei să faci diverse trucuri, alege un skateboard mic,iar dacă vrei să te plimbi pe distanțe lungi, alege un longboard.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img