Ford isi deschide de saptamana viitoare toate uzinele din Europa

0
36

Constructorul auto american Ford a anunţat miercuri că, începând din data de 18 mai, va fi reluată producţia la cele două uzine de motoare din Marea Britanie, unde activitatea a fost oprită la data de 25 martie ca urmare a pandemiei de coronavirus, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Tot de săptămâna viitoare va fi reluată şi activitatea la uzina de motoare Ford din Valencia, Spania, ceea ce înseamnă că de săptămâna viitoare toate uzinele Ford din Europa vor relua operaţiunile.

Uzinele Ford de asamblare a vehiculelor din Saarlouis şi Koln din Germania, uzina de asamblare a vehiculelor din Valencia, Spania, precum şi uzina de asamblare şi uzina de motoare din Craiova, România, au reluat activitatea încă din data de 4 mai.

Anul trecut, Ford a asamblat aproximativ 1,1 milioane de motoare la uzinele sale de la Dagenham şi Bridgend din Marea Britanie, care ulterior sunt trimise către uzinele Ford din alte ţări, precum cele din Turcia şi Germania.

Constructorul auto a precizat că oricine va intra într-o uzină Ford va trebui să poarte mască şi să îi fie verificată temperatura. De asemenea, spaţiile de lucru au fost configurate pentru a permite păstrarea distanţei sociale.

"Principala noastră prioritate va fi implementarea standardelor globale Ford cu privire la distanţa socială şi respectarea protocoalelor sanitare şi de siguranţă pentru a garanta bunăstarea personalului", a declarat preşedintele Ford of Britain, Graham Hoare.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company şi urmăreşte să ocupe poziţii de top în domeniul electrificării, vehiculelor autonome şi soluţiilor de mobilitate. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume.

Ford Europa este responsabilă de producerea, vânzarea şi deservirea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale, având aproximativ 46.000 de angajaţi în unităţile proprii şi în asocierile în participaţie consolidate şi aproximativ 61.000 de angajaţi, dacă sunt incluse şi societăţile neconsolidate. Pe lângă Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia de servicii pentru clienţi Ford şi 19 unităţi de producţie (12 unităţi proprii şi şapte asocieri în participaţie neconsolidate).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.