Oil Terminal, operator portuar controlat de Ministerul Energiei, si-a majorat profitul de peste sapte ori in trimestrul unu

0
30

Oil Terminal, operator portuar controlat de Ministerul Energiei, a raportat pentru T1/2020 un profit net de 3,99 mil. lei, echivalentul unei creşteri de peste şapte ori faţă de rezultatul obţinut în perioada similară a anului trecut, în timp ce afacerile au ajuns la 44 mil. lei (+22,6%), anunță MEDIAFAX.

La 31 martie 2020, activele totale ale companiei se cifrau la 555,8 mil. lei, nivel aproape similar cu cel înregistrat la finaului anului 2019, în timp ce datoriile totale erau de 107,5 mil. lei, în scădere cu aproape 2%.

Compania a supus recent acţionarilor spre aprobare în şedinţa din 12 iunie contractarea unui credit pe termen lung în valoare de 31,2 mil. lei, inclusiv TVA, pentru finanţarea investiţiei „Moderniarea rezervelor T31S-S.P. Sud”.

În aceeaşi şedinţă acţionarii vor avea de aprobat prelungirea liniei de credit de 10 mil. lei pentru încă 12 luni şi menţinerea structurii de garanţii atât pentru această linie de credit, cât şi pentru noul credit.

Oil Terminal cu 121,7 mil. lei capitalizare este controlată în proporţie de 59,6% de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în timp ce Sebastian Valentin Dumitrescu deţine 16,7% din capitalul social. De la începutul anului, acţiunile înregistrează o scădere de 20,2%, pe fondul unui rulaj de 2,6 mil. lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.