miercuri, 22 mai, 2024

FSB, operațiune în forță împotriva unei organizații islamiste: șase oameni săltați; ar fi primit misiuni din Ucraina

Distribuie:

Publicat:

Serviciul secret rusesc FSB susține că șase oameni, care ar fi făcut parte dintr-o grupare considerată teroristă, au fost reținuți în orașele Dzhankoy și Yalta. Potrivit FSBm ar fi fost vorba de gruparea „Hizb ut-Tahrir al-Islami”. Serviciul secret rusesc lasă să se înțeleagă indirect că cei șase ar fi fost coordonați de Ucraina.  Hizb ut-Tahrir este o organizație politică internațională pan-islamistă și fundamentalistă al cărei scop declarat este restabilirea califatului islamic pentru a uni comunitatea musulmană și pentru a implementa sharia la nivel global.

"Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse continuă activitatea sistematică de suprimare a activităților structurilor organizației teroriste internaționale (denumită în continuare OTM) Hizb ut-Tahrir al-Islami", a precizat FSB într-un comunicat, relatează Interfax.

Serviciul special a raportat că "ca urmare a acțiunilor coordonate ale FSB din Rusia în orașele Dzhankoy, Ialta, o celulă secretă a organizației teritoriale, formată din șase cetățeni ruși, a fost neutralizată". "În cadrul activităților desfășurate, s-a stabilit că, odată cu coordonarea emisarilor OTM aflați în Ucraina, aceste persoane au desfășurat activități intenționate de răspândire a ideologiei teroriste pe teritoriul țării noastre. În procesul întâlnirilor conspirative, au recrutat rezidenți ruși din rândul musulmanilor locali în rândurile lor", a spus FSB.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img