sâmbătă, 18 mai, 2024

Taiwanul face o demonstrație de forță după tensiunile cu China – A fost prezentat cel mai avansat avion de luptă

Distribuie:

Publicat:

Taiwanul şi-a prezentat miercuri cel mai avansat avion de luptă – de tip F-16V, de fabricaţie americană, echipat cu rachete -, într-o rară demonstraţie nocturnă, în urma unor manevre militare fără precedent pe care China le efectuează în largul coastelor taiwaneze, relatează AFP, potrivit news.ro.

Beijingul a efectuat timp de mai multe zile exerciţii aeriene şi maritime în Strâmtoarea Taiwan, luna aceasta, în urma unei vizite, la începutul lui august, a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite Nancy Pelosi pe insulă, urmeată , două săptămâni mai târziu, de vizita unei delegaţii din cadrul Congresului american.

Taiwanul a efectuat propriile manevre militare, simulând o apărare împotriva unei invazii a Chinei.

Miercuri, un avion de tip F-16V – o versiune îmbunătăţită şi mult mai sofisticată a aeronavei de tip F-16, care datează din 1990 – a fost dotată cu rachete antinavă de fabricaţie americană, în cadrul unui exerciţiu de ”pregătire de luptă”, la o bază aeriană din comitatul Hualien, în estul Taiwanului.

Şase avioane de tip F-16V – două înarmate cu rachete – au decolat în misiuni de recunoaştere pe timp de noapte şi de antrenament, anunţă armata taiwaneză.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img